ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά έκλεψαν το υπηρεσιακό όπλο ειδικού φρουρού

Ρομά έκλεψαν το υπηρεσιακό όπλο ειδικού φρουρού

Για την κλοπή υπηρεσιακού οπλισμού και άλλων αντικειμένων από οικία ειδικού φρουρού, συνελήφθησαν χθεςτο βράδυ στη Μυτιλήνη τέσσερις γυναίκες ρομά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθείσες, ηλικίας 49, 16, 39 και 16 ετών, είχαν συστήσει πρόσφατα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών σε οικίες, προσποιούμενες της πλανόδιες πωλήτριες.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η συμμετοχή τους σε συναφή αδικήματα, ενώ μέχρι τώρα εξιχνιάστηκε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής χθες το πρωί στην οικία του ειδικού φρουρού στην περιοχή Παναγιούδα, απ' όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 800 ευρώ, κοσμήματα αξίας άνω των 2.500 ευρώ, καθώς επίσης το υπηρεσιακό πιστόλι του ειδικού φρουρού, μια γεμιστήρα και 13 φυσίγγια πιστολιού.

Όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε περιοχή κοντά στο λιμένα Μυτιλήνης.

Σε βάρος των τεσσάρων ρομά σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή, με την οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Σε βάρος του ειδικού φρουρού σχηματίσθηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού οπλισμού, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.