ΕΛΛΑΔΑ

Με μήνυση απαντούν οι ειδικοί φρουροί στον Βούτση

Με μήνυση απαντούν οι ειδικοί φρουροί στον Βούτση

Μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Οι ειδικοί φρουροί θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς υποστηρίζουν πως οι χαρακτηρισμοί «μπάτσοι» και «νονοί της νύχτας» στους οποίους προχώρησε σε δηλώσεις του ο κ. Ν. Βούτσης αναφερόμενος στους αστυνομικούς αποτελούν προκλητική εξύβριση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούτσης είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους σχετικά με το ζήτημα της οπλοφορίας: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ' ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

Εν συνεχεία ωστόσο ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι «Σαφέστατα δεν υπήρξε αναφορά για το αστυνομικό σώμα. Έθεσα το θέμα της γενικότερης απαγόρευσης της οπλοφορίας των πολιτών, στους οποίους προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, που παρέχουν παράνομες υπηρεσίες "προστασίας" και φρούρησης. Αυτά είναι γνωστά πράγματα».