ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία Χρυσαυγίτη: Με μαχαίρωσαν 3 φορές επειδή ήθελα να αποχωρήσω!

Μαρτυρία Χρυσαυγίτη: Με μαχαίρωσαν 3 φορές επειδή ήθελα να αποχωρήσω!

Συνεχίζονται οι έρευνες για την δράση της Χρυσής Αυγής...

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα των ειδικών ανακριτριών.

Ο Γ.Μ, πρώην μέλος της οργάνωσης, μιλά για την απόφαση της αποχώρησής του από τη Χρυσή Αυγή καθώς και για τις «δολοφονικές» επιθέσεις όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενόρκως στις Αρχές, ο ίδιος δέχθηκε τρεις φορές δολοφονική επίθεση από τους τρεις «συναγωνιστές» του, επειδή τόλμησε να τους εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με την δικογραφία, που αποκαλύπτει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», στις 5 Ιουλίου του 2013, μία αντιφασιστική οργάνωση στην Καλλιθέα (antifa kalithea) διοργάνωνε συναυλία. Πενήντα αντιφασίστες είχαν βρεθεί στον χώρο και διασκέδαζαν, όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων.

Φορούσαν τις μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν ρόπαλα στα χέρια και ελληνικές σημαίες. Τους πέταξαν βόμβες μολότοφ και επικράτησε πανδαιμόνιο. Το θύμα, ο Γ.Μ. προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο όπου έπεφταν οι μολότοφ, αλλά για κακή του τύχη δεν τα κατάφερε.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, σκόνταψε και έπεσε στο οδόστρωμα και καθώς ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Άγνωστος τον μαχαίρωσε τρεις φορές και τον άφησε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Όπως καταγγέλλει, υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής το διάστημα 1998-2000.

«Συγκεκριμένα, ήμουν γραμμένος στην Τοπική Οργάνωση της Αθήνας. Απ' όταν διαγράφηκα από το κόμμα οικειοθελώς, στην περιοχή Καλλιθέα όπου διαμένω, έχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες «αναγράφουν το σύνθημα "πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον". Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι δύο επιθέσεις που έχω δεχθεί», καταθέτει.

Η πρώτη επίθεση καταγράφηκε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή το 2010. Τότε δύο άτομα τού είχαν επιτεθεί και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν αλλά ο Γ.Μ. κατάφερε να τους απωθήσει και να γλιτώσει.

Όμως η τύχη δεν του χαμογέλασε τρία χρόνια αργότερα και τέσσερις μήνες πριν από το μαχαίρωμα στην αντιφασιστική συναυλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εντελώς άνανδρα, έξι άτομα επιτέθηκαν σε έναν και τον έσπασαν στο ξύλο. Και πάλι ήταν Χρυσαυγίτες, που είχαν τα διακριτικά της οργάνωσης. «Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστώ επτά ράμματα. Οταν έπεσα στο οδόστρωμα από το ισχυρό χτύπημα που δέχθηκα, με κλωτσούσαν συνέχεια και επανειλημμένως. Μού έσπασαν δύο δόντια και τα πλευρά».