ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: «Το 2018 έτοιμη η επέκταση του μετρό» (video)

Καλαμαριά: «Το 2018 έτοιμη η επέκταση του μετρό» (video)

Το 2018 πρόκειται να παραδοθεί η επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο.

Ο κ. Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της περιοχής, Θεοδόση Μπακογλίδη και από τον διευθυντή του μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη, επισκέφτηκε σήμερα τον σταθμό της Νέας Κρήνης, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του έργου. «Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Τα έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα παραδοθεί 2018. Σε συνδυασμό με λύσεις που δίνουμε στα προβλήματα της βασικής γραμμής, ευελπιστούμε ότι σε λίγα χρόνια, οι Θεσσαλονικείς θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του πιο σύγχρονου μετρό της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ανέφερε: "Είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον δήμο μας, διότι η επέκταση του μετρό άρχισε τη σταδιακή υλοποίησή της. Ξεκινάμε σήμερα από τον σταθμό της Ν. Κρήνης. Το θετικό για μας είναι ότι κινούμαστε με βάση το χρονοδιάγραμμα".

Ο διευθυντής του έργου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ανέφερε: "Η Αττικό Μετρό, αν έχει τα γήπεδα για να μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή, το κάνει άμεσα κι έτσι, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε απρόσκοπτα, όταν δεν υπάρχουν εμπόδια. Κυρίως τα εμπόδια είναι θέματα χρήσης γης".

Η επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά είναι 4,78 χλμ και θα διαθέτει 5 νέους σταθμούς, τους εξής: σταθμός Νομαρχίας στη συμβολή της Μητροπολίτου Κυδωνιών με τη λεωφόρο Βασ. Όλγας, σταθμός Καλαμαριάς στη συμβολή των οδών Πόντου και Αιγαίου, σταθμός Αρετσούς στη συμβολή των οδών Πόντου και Αγ. Νικολάου, σταθμός Νέας Κρήνης στην προέκταση της οδού Πόντου και σταθμός Μίκρας, ο οποίος θα είναι ο τερματικός.

Thestival

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω 5.000 πακέτα στο κέντρο