ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Οι επικίνδυνες περιοχές

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Οι επικίνδυνες περιοχές
Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Καιρός: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες – Οι επικίνδυνες περιοχές

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά τις πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν αρχικά στα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 14 βαθμούς), 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 9 έως τους 14 βαθμούς), 18 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 23 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων σε δυτικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί 6 Μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 Μποφόρ.

Όπως ανέφερε ο Μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-11-2022

Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα όμως θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το βράδυ. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-11-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-11-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-11-2022

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στα θαλάσσια.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και την Παρασκευή στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Καιρός: Από την Τρίτη νέος κύκλος βροχών -Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Μαρουσάκης: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Fobos τις επόμενες ώρες

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Fobos»: Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα