ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η κόλαση επί Γης! Δεκάδες νεκροί - Δισεκατομμύρια απανθρακωμένα ζώα (pics&vids)

Αυστραλία: Η κόλαση επί Γης! Δεκάδες νεκροί - Δισεκατομμύρια απανθρακωμένα ζώα (pics&vids)
Facebook

Αυστραλία: Συνεχίζει να καίγεται για πέμπτο μήνα με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες - Τραγικός είναι ο απολογισμός καθώς μέχρι στιγμής 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από μισό δισεκατομμύριο ζώα - Η φωτιά που κατακαίει την Αυστραλία έχει επιφάνεια ίση με το Μανχάταν 

Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, οι εστίες πυρκαγιών είναι σε όλη την ήπειρο:

«Οι συνθήκες επιδεινώνονται γρήγορα στις εστίες της Νέας Νότιας Ουαλίας», επισήμανε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας μέσω Twitter. «Η ζέστη και ο άνεμος ενισχύουν την πύρινη λαίλαπα», προσθέτει.

Ο καύσωνας συνεχίζεται με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους το έργο των πυροσβεστών γίνεται πολύ δύσκολο.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι για αναζοπύρωση εκατοντάδων εστιών.

Σύμφωνα με τους οικολόγους του Πανεπιστημίου του Σίδνει, η καταστροφή που έχει υποστεί η πανίδα της Αυστραλίας είναι βιβλική με τουλάχιστον 480 εκατομμύρια ζώα να έχουν απανθρακωθεί.

Θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν σκοτωθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε 3.000 έφεδρους να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, πολλές εκτός ελέγχου. Στη Βικτόρια οι αρχές διέταξαν εκκένωση περιοχών λόγω των επικίνδυνων διαστάσεων που έχουν πάρει έξι πυρκαγιές και εξέδωσαν έκτακτα δελτία για 11 άλλες, ενώ δεκάδες ακόμη μαίνονται.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν οι φωτιές κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές να αναζητήσουν καταφύγιο στις ακτές.

Οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σήμερα στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, ενισχυμένες από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους δυνατούς ανέμους, με πυροσβέστες να μάχονται για να σώσουν ζωές και περιουσίες. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί του Καγκουρό, στον νότο της χώρας, αυξάνοντας τον απολογισμό των νεκρών από τις πυρκαγιές αυτής της εβδομάδας σε 12.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν οι φωτιές κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές να αναζητήσουν καταφύγιο στις ακτές.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, προχωρώντας σε πρωτοφανή κινητοποίηση των μέσων που διαθέτει το κράτος, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ειδικά εξοπλισμένου για περιπτώσεις καταστροφών και ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε πως «η απόφαση αυτή μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερους άνδρες επί του πεδίου, περισσότερα αεροπλάνα στον ουρανό, περισσότερα πλοία στη θάλασσα». Ωστόσο ο ίδιος, δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις φονικές πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο.

Στρατηγός δύο αστέρων επιφορτίστηκε να εποπτεύει την επέμβαση του στρατού και το HMAS Adelaide — ελικοπτεροφόρο — μετέχει στις επιχειρήσεις για να συνδράμει στην προσπάθεια καταπολέμησης των πυρκαγιών.

Εδώ και μήνες, ο αυστραλιανός στρατός προσφέρει βοήθεια στην αεροπορική αναγνώριση, την χαρτογράφηση, την έρευνα και διάσωση, την επιμελητειακή και αεροπορική υποστήριξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φλόγες περικυκλώνουν πυροσβέστες στην Αυστραλία

Σχετικές ειδήσεις