ΚΟΣΜΟΣ

Aποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία

Aποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία

Ομάδα παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου μετέβη σήμερα στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στην περιοχή, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένα από τα μέλη της.


«Η ομάδα, της οποίας προΐσταται ο Σουδανός στρατηγός Μοχάμαντ Άχμαντ Μουστάφα αλ Ντάμπι, θα παρακολουθήσει προσεκτικά την κατάσταση, θα ακούσει τις μαρτυρίες των κατοίκων και θα επιθεωρήσει έναν αριθμό από δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων και των νοσοκομείων» τόνισε ο απεσταλμένος.

Η ίδια πηγή αρνήθηκε να απαντήσει εάν η αποστολή θα επισκεφθεί και κέντρα κράτησης, ή φυλακές, αίτημα το οποίο αποτελεί βασική έκκληση της αντιπολίτευσης.

Το κυβερνών κόμμα Μπάαθ, ανακοίνωσε σήμερα πως το 11ο Περιφερειακό Συνέδριό του θα διεξαχθεί το Φεβρουάριο, μέσα σε κλίμα έντονης πολιτικής αμφισβήτησης που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας.

«Η Περιφερειακή Εκτελεστική Επιτροπή του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ αποφάσισε τη διεξαγωγή του 11ου Περιφερειακού του Συνεδρίου κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου» αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα το επίσημο όργανο της παράταξης Αλ Μπάαθ.

Μάλιστα πρόκειται για το πρώτο συνεδρίο του κόμματος από τον Ιούνιο του 2005, όταν είχε αποφασιστεί η μετάβαση από την κατευθυνόμενη οικονομία, που ίσχυε από το 1963, στην «κοινωνική οικονομία της αγοράς».

Ακόμη το συνέδριο πραγματοποιείται πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες ενώ αρχικά είχαν προγραμματισθεί για τον Φεβρουάριο του 2012 στη συνέχεια πήραν επ’ αόριστον αναβολή.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ανακοινώσει πως οι εκλογές θα είναι ελεύθερες.