ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Πάνω από 170 νεκροί από κατολίσθηση λάσπης σε ορυχείο

Μιανμάρ: Πάνω από 170 νεκροί από κατολίσθηση λάσπης σε ορυχείο

Περισσότεροι από 170 νεκροί έχουν ανασυρθεί μετά την κατολίσθηση στο ορυχείο νεφρίτη της Καχίν, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Δεκάδες ακόμα νεκροί από τη γιγαντιαία κατολίσθηση λάσπης σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ θα ταφούν σήμερα, δόλωσε τοπικός αξιωματούχος, καθώς 77 άλλοι άνθρωποι ενταφιάστηκαν σε μαζικό τάφο χθες, ύστερα από ένα από τα χειρότερα ατυχήματα σε ορυχείο στην Ιστορία της χώρας.

Περισσότεροι από 170 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετανάστες που αναζητούσαν την τύχη τους στην πλούσια σε κοιτάσματα νεφρίτη περιοχή Χπακάντ της πολιτείας Καχίν, σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν τεράστιοι βράχοι έπεσαν σε λίμνη προκαλώντας αλλεπάλληλα κύματα λάσπης.

Ο Ταρ Λιν Μαούνγκ, τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Πληροφοριών, δήλωσε τηλεφωνικά σήμερα στο Reuters ότι έχουν ανασυρθεί 171 νεκροί αλλά ακόμα εντοπίζονται πτώματα που επιπλέουν στο νερό.

Ο ίδιος είπε ότι οι 77 άνθρωποι που ενταφιάστηκαν την Παρασκευή έχουν ταυτοποιηθεί και ότι ακόμα 39 θα ταφούν σήμερα. Εθελοντές μετέφεραν φέρετρα από κόντρα πλακέ και τα τοποθετούσαν σε μαζικό τάφο που ανοίχθηκε κοντά στο ορυχείο. Ωστόσο, η ταυτότητα πολλών άλλων νεκρών παραμένει άγνωστη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ