ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Γαλλία: Κοπέλα καταγγέλλει βιασμό από 20 πυροσβέστες για δύο χρόνια όταν ήταν 13 ετών

Σάλος στη Γαλλία: Κοπέλα καταγγέλλει βιασμό από 20 πυροσβέστες για δύο χρόνια όταν ήταν 13 ετών
AP PHOTO

Σύμφωνα, όμως, με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία η υπόθεσή της μπορεί να μην επισείει την κατηγορία του βιασμού.

Η 25χρονη σήμερα κοπέλα υποστηρίζει ότι ο εφιάλτης της ξεκίνησε το 2008 όταν σε ηλικία 13 ετών ένας από τους 20 καταγγελλόμενους πυροσβέστες την παρείχε τις πρώτες βοήθειες κατά τη διάρκεια κρίσης πανικού.

Η “Julie” – αυτό είναι το ψευδώνυμο που έδωσαν στην κοπέλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης – υποστηρίζει ότι ο πυροσβέστης την υποχρέωσε να κάνει σεξ μαζί του πριν στη συνέχεια να την κάνει «πάσα» στους συναδέλφους του, ορισμένοι εκ των οποίων κακοποίησαν σεξουαλικά το 13χρονο τότε κορίτσι ακόμα και φορώντας τη στολή τους.

Η μητέρα της είπε ότι δεν είχε ιδέα για το τι περνούσε η κόρη της πιστεύοντας ότι οι πυροσβέστες απλά ενδιαφέρονταν για την κόρη της.

«Τους έφτιαχνα ακόμα και γλυκά» δήλωσε σοκαρισμένη η μητέρα της 25χρονης σήμερα κοπέλας.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρεις από τους καταγγελλόμενους πυροσβέστες έχουν παραδεχθεί ότι έκαναν σεξ με το ανήλικο τότε κορίτσι υποστηρίζοντας ότι έγιναν με τη θέληση του.

Εντωμεταξύ στη Γαλλία δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας κάτω από το οποίο να θεωρείται βιασμός μια σεξουαλική πράξη. Το μόνο που προβλέπει το γαλλικό δίκαιο είναι ότι όσοι έχουν αξιώματα ή εξουσία απαγορεύεται να κάνουν σεξ με άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών με την προβλεπόμενη ποινή να είναι επτά χρόνια κάθειρξη.

Η κοπέλα και οι δικηγόροι της ζητούν να επιβληθεί στους πυροσβέστες η βαρύτερη ποινή των 20 ετών.

Η υπόθεση αναμένεται να παρουσιαστεί στο ανώτατο δικαστήριο αύριο, Τετάρτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά