ΚΟΣΜΟΣ

Μειώσεις στις αμοιβές των υπουργών προανήγγειλε ο Ολάντ

Μειώσεις στις αμοιβές των υπουργών προανήγγειλε ο Ολάντ

Έναν «οδικό χάρτη» για τις πρώτες 60 ημέρες μια πιθανής προεδρίας του παρουσίασε ο Φρανσουά Ολάντ, το φαβορί των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τις τιμές των καυσίμων, θα μειώσει τους μισθούς των πολιτικών ηγετών κατά 30% και θα αυξήσει τα επιδόματα πρόνοιας για τις οικογένειες με νομοσχέδια που θα καταθέσει κατά τις πρώτες οκτώ εβδομάδες της προεδρίας του.

Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών θέλησε να κλέψει τις εντυπώσεις από τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα παρουσιάσει το προεκλογικό του μανιφέστο την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Ολάντ περιλαμβάνουν επίσης εγγυημένα επιτόκια πάνω από τον πληθωρισμό σε αφορολόγητους αποταμιευτικούς λογαριασμούς, με στόχο να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Για να περιορίσει τα έξοδα της κυβέρνησης θα μειώσει τους μισθούς του προέδρου και των υπουργών κατά 30% και θα ορίσει νέους περιορισμούς στον αριθμό του προσωπικού των υπουργείων.

Άλλα μέτρα επικεντρώνονται στην απασχόληση, τις δαπάνες των καταναλωτών και τη δημοσιονομική διαχείριση.

«Ο λαός θέλει γρήγορες και συγκεκριμένες αποφάσεις. Θα δράσουμε γρήγορα και με συνέπεια», δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL.