ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ μετά το βίντεο από τη σύλληψη 8χρονου επειδή έκλεψε ένα σνακ αξίας 3 δολαρίων

Σάλος στις ΗΠΑ μετά το βίντεο από τη σύλληψη 8χρονου επειδή έκλεψε ένα σνακ αξίας 3 δολαρίων
Η σύλληψη του 8χρονου έγινε στην πόλη Σίρακιους των ΗΠΑ
YouTube

Η σύλληψη του 8χρονου έγινε στην πόλη Σίρακιους των ΗΠΑ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης ενός 8χρονου αγοριού από αστυνομικούς της πόλης Σίρακιους επειδή φέρεται να είχε κλέψει ένα σνακ από κατάστημα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο το παιδί βάζει τα κλάματα ενώ οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες για ό,τι συνέβη στο περιστατικό της περασμένης Κυριακής.

«Τι κάνετε εκεί;» ρωτάνε αυτόπτες μάρτυρες τους αστυνομικούς με έναν εξ αυτών να απαντά ψυχρά «μάντεψε. Μάντεψε τι ακριβώς κάνω».

«Εμένα μου φαίνεται ότι είναι ένα μικρό παιδί, τι συμβαίνει;» επιμένουν οι αυτόπτες μάρτυρες με τους αστυνομικούς να απαντούν «έκλεψε κάτι πράγματα» και τον άνθρωπο που καταγράφει τη σκηνή να λέει «αν έκλεψε τσιπς θα τα πληρώσω εγώ γι’ αυτόν. Αφήστε τον, είναι μόνο ένα παιδί».

Μετά τη σύλληψη του 8χρονου οι αστυνομικοί τον πήγαν στο σπίτι του με τον πατέρα του να δηλώνει ότι του φάνηκαν φιλικοί καθώς του είπαν ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις με τον ίδιο, ωστόσο, να σοκάρεται όταν είδε το βίντεο που μετέδωσαν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

«Γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι η αστυνομίας σε ένα παιδί για μια σακούλα τσιπς αξίας 3 δολαρίων;» αναρωτήθηκε ο πατέρας του 8χρονου προσθέτοντας ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά των αστυνομικών που πέρασαν χειροπέδες στο παιδί του.