ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα

Βραζιλία: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα
AP Photo

Οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο το δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα. Αφορά έναν 29χρονο, ο οποίος έφθασε πριν από λίγες ημέρες στη Βραζιλία από την Ισπανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα στην πόλη Βινιέδο, καθώς ενημερώθηκε από εργαστήριο της Ισπανίας ότι διαγνώστηκε θετικός μετά την άφιξή του στη Βραζιλία την Τετάρτη, όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές του Σάο Πάολο.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη Βραζιλία καταγράφηκε την Πέμπτη, επίσης στο Σάο Πάολο. Αφορούσε έναν 41χρονο, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ισπανία και Πορτογαλία. Βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας αναφέρει ότι άλλα οκτώ «ύποπτα» κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Περισσότερα από 1.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από 29 χώρες του κόσμου, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων