ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το πρώτο επίσημο κοινό πορτρέτο του ζεύγους Κέιμπριτζ

To πορτρέτο του ζεύγους Κέιμπριτζ
To πορτρέτο του ζεύγους Κέιμπριτζ

Αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο κοινό πορτρέτο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, ένα 24ωρο μετά τα 40α γενέθλια του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Το φως της δημοσιότητας είδε το πρώτο επίσημο κοινό πορτρέτο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, καθώς το ζευγάρι επισκέπτεται το Μουσείο Fitzwilliam του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Το βασιλικό ζεύγος είδε το ζωγραφισμένο πορτρέτο όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, κατά την επίσκεψή τους στην κομητεία. Το έργο απαθανατίζει την Kέιτ να δείχνει αιθέρια με ένα αστραφτερό σμαραγδένιο φόρεμα αξίας 1.595 λιρών από τη μοντέρνα σχεδιάστρια The Vampire's Wife, το οποίο φόρεσε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής τριήμερης επίσκεψης στο Δουβλίνο τον Μάρτιο του 2020.

Ποζάρει με το χέρι της τυλιγμένο γύρω από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος φοράει ένα κομψό κοστούμι με μπλε γραβάτα. Ζωγραφισμένο από τον βραβευμένο Βρετανό καλλιτέχνη πορτραίτων Jamie Coreth, το έργο παραγγέλθηκε το 2021 από το Cambridgeshire Royal Portrait Fund, το οποίο κατέχει το Cambridge Community Foundation, ως δώρο στο Μουσείο.

Δείτε φωτογραφίες απο το πορτρέτο και την εκδήλωση:

Αφού είδαν το πορτρέτο, ο Δούκας και η Δούκισσα συναντήθηκαν στη συνέχεια με δωρητές του έργου, μεταξύ των οποίων ο καλλιτέχνης και η λαίδη Sibyl Marshall, η συζύγος του αείμνηστου Sir Michael Marshall, ο οποίος αρχικά πρότεινε την ιδέα για τη δημιουργία του πορτρέτου.

Στην πρώτη τους στάση της ημέρας, η Κέιτ, φορώντας ένα μπλε φόρεμα με μοτίβο και ο Γουίλιαμ, και οι δύο 40 ετών, επισκέφτηκαν το Μουσείο Fitzwilliam του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, όπου είδαν το ζωγραφισμένο πορτρέτο του εαυτού τους όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό. Το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει το πορτρέτο στο Μουσείο των 206 ετών για μια αρχική περίοδο τριών ετών, ενώ μετά το έργο τέχνης θα εκτεθεί σε άλλους κοινοτικούς χώρους και γκαλερί γύρω από το Cambridgeshire.

Ο πίνακας ο οποίος φωτίζει το Κέιμπριτζ χάρη στο φόντο γεμάτο τόνους και χρώματα που θυμίζουν τα ιστορικά πέτρινα κτίρια που είναι συνώνυμα με την πόλη, θα εκτεθεί επίσης στην National Portrait Gallery για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 2023 για να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία της Πινακοθήκης.

Θα χρησιμοποιηθεί όπως λένε οι υπεύθυνοι ως μέσο ενθάρρυνσης παιδιών και νέων κάθε προέλευσης από όλη την κομητεία να ενδιαφερθούν για την τέχνη. «Το κομμάτι παραγγέλθηκε ως δώρο στους κατοίκους του Cambridgeshire και ελπίζω να το απολαύσουν όσο απόλαυσα και εγώ τη δημιουργία του» ειπε ο καλλιτέχνης Jamie Coreth, ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2010.

Η επίσκεψη της Kέιτ και του Ούλιαμ στο Cambridgeshire θα υποστηρίξει επίσης το έργο βασικών τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, που συνδέονται με τα μακροχρόνια ενδιαφέροντα του ζευγαριού, ιδιαίτερα την έλλειψη στέγης και την υποστήριξη των οικογενειών. Για να γιορτάσουν την περιοχή, ο Δούκας και η Δούκισσα θα επισκεφθούν την πρώτη ημέρα της κομητείας του Cambridgeshire στον Ιππόδρομο του Newmarket.

Αποτελούμενο από 120 εκθέτες από τοπικές επιχειρήσεις, το ζευγάρι θα επισκεφθεί αρκετούς πάγκους και θα συναντήσει μέλη του κοινού. Η Ημέρα της Κομητείας θα γιορτάσει επίσης το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν παραστάσεις και επιδείξεις από χορωδίες, συγκροτήματα και χορευτές, καθώς και προθήκες από οργανισμούς, φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντικές ομάδες.