ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Καταστροφικές πλημμύρες - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι

Βραζιλία: Καταστροφικές πλημμύρες - Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι
Telegram

Βραζιλία: Βίντεο από την Πολιτική Προστασία της χώρας καταγράφουν τις συγκλονιστικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων της Σάντα Καταρίνα από σπίτια βυθισμένα μέσα σε λασπόνερα

Καταστροφικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στη νότια Βραζιλία, με διασώστες να σπεύδουν στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα για να απομακρύνουν εκατοντάδες κατοίκους που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους.

Βίντεο από την Πολιτική Προστασίας της πολιτείας καταγράφουν συγκλονιστικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού με ελικόπτερα, την ώρα που πολλά σπίτια παραμένουν «βυθισμένα» στα λασπόνερα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές μέχρι τώρα, περισσότεροι από 880 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Έκκληση στους κατοίκους απευθύνουν αξιωματούχοι της Σάντα Καταρίνα για αποφυγή των οδικών μετακινήσεων με αρκετές περιοχές να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πλημμύρες αυτή την εποχή αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο για την Βραζιλία, ωστόσο ευθύνονται για μεγάλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε τη ζωή τους έχασαν 94 άνθρωποι λόγω των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πετρόπολις, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube