ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Δεύτερο γαλλικό πολεμικό πλοίο κατέφθασε στην περιοχή

Ερυθρά Θάλασσα: Δεύτερο γαλλικό πολεμικό πλοίο κατέφθασε στην περιοχή
marinetraffic.com

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, από τις επιθέσεις των Χούθι.

Η Γαλλία γνωστοποίησε πως απέστειλε δεύτερο πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι.

Το πολεμικό πλοίο Alsace διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με τον γαλλικό στρατό, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ενημέρωσης.

«Σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας, τα γαλλικά πολεμικά πλοία συμβάλλουν στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας», όπως υπογράμμισε εκπρόσωπος του στρατού.

Το πολεμικό πλοίο Languedoc περιπολεί ήδη από την 8η Δεκεμβρίου στα στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ, στο πλευρό διεθνούς αποστολής υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, για την προστασία των πλοίων από τις επιθέσεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Γάλλοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα πλοία τους παραμένουν υπό εθνική διοίκηση και ότι προτεραιότητα εκείνων είναι να συνοδεύουν πλοία που συνδέονται με τη Γαλλία. Το Παρίσι δεν συμμετείχε στα στρατιωτικά πλήγματα κατά των Χούθι που «εξαπέλυσαν» αμερικανικά και βρετανικά στραύματα, καθώς επιθυμεί να αποφύγει περιφερειακή κλιμάκωση, όπως είχε επισημάνει και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σχετικές ειδήσεις