ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με στρατιώτη να έρχεται αντιμέτωπος με μαχητή της Χαμάς-Σκληρές εικόνες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο με στρατιώτη να έρχεται αντιμέτωπος με μαχητή της Χαμάς-Σκληρές εικόνες

Ένας στρατιώτης του Ισραήλ πηγαίνει να ελέγξει ένα κενό κάτω από τις σκάλες, πριν συνειδητοποιήσει ότι εκεί κρύβεται ένας μαχητής που ανοίγει πυρ

Καταγράφηκε σε βίντεο και δόθηκε στη δημοσιότητα η στιγμή που ένας καταδρομέας των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) από τη Μονάδα Maglan ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν μαχητή της Χαμάς στην Χαν Γουνίς, ενώ επιχειρούσε σε ένα κτίριο.

Τα πλάνα που δημοσιεύει η Daily Mail δείχνουν τον ισραηλινό στρατιώτη να μπαίνει στο κτίριο και να πηγαίνει να ελέγξει ένα κενό κάτω από τις σκάλες, πριν συνειδητοποιήσει ότι εκεί κρύβεται ένας μαχητής που ανοίγει πυρ. Στη συνέχεια οι στρατιώτες ρίχνουν μια χειροβομβίδα για να εξουδετερώσουν τον μαχητή.

Περισσότερα βίντεο έδειξαν τη μονάδα Maglan να κινείται στους δρόμους της Χαν Γιουνίς, ενώ κυνηγούσε μαχητές της Χαμάς, χρησιμοποιώντας σκύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να τους ξετρυπώσει και να ασφαλίσει την πόλη.

Στο σημείο, οι στρατιώτες εντόπισαν μια κρύπτη με όπλα, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ένα τουφέκι εφόδου κρυμμένο κάτω από ένα κρεβάτι, ρουκέτες, χειροβομβίδες, ζώνες εκρηκτικών, πυραύλους, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι IDF διεξάγουν τώρα επιχειρήσεις εκκαθάρισης στη Χαν Γιουνίς μετά την εξασφάλιση της πόλης και σύντομα αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίθεση στη Ράφα, κοντά στην Αίγυπτο. Η πόλη αυτή είναι το τελευταίο καταφύγιο της Χαμάς στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ δέχεται πιέσεις να εγκαταλείψει την επίθεση λόγω των προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο εκεί.