ΚΟΣΜΟΣ

Τα Τουρκικά Bayraktar πετούν στην Αλβανία - Έχουν βάλει στην μέση την Ελλάδα!

Τα Τουρκικά Bayraktar πετούν στην Αλβανία - Έχουν βάλει στην μέση την Ελλάδα!

Συνεχίζεται η συνεργασία της Αλβανίας με την Τουρκία 

Το δικό της πιστοποιημένο απόσπασμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών εγκαινίασε και επίσημα η Αλβανία.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσαν ότι οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες ολοκλήρωσαν την 4μηνη εκπαίδευση στο Keshan της Τουρκίας, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Μετά τον εξοπλισμό με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, η Αλβανία διαθέτει και στρατό για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αλβανοί αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν για ολόκληρους 4 μήνες στο Keshan της Τουρκίας για πιλότους, ηλεκτρονικούς, μηχανικούς και χειριστές φορτίου, αυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δεξιότητες και ικανότητες της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων», σχολιάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2, προϊόν της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα της, με αρκετές χώρες να το αγοράζουν. Η Αλβανία είναι μια από τις χώρες που το προτιμούν.

Η γειτονική χώρα έχει παραγγείλει συνολικά τρία το 2022, τα οποία παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες φέρουν και οπλισμό, ελαφριές κατευθυνόμενες βόμβες τύπου ΜΑΜ. Τα τουρκικής κατασκευής UCAV θα αξιοποιηθούν, όπως έχει δηλωθεί, σε επιτήρηση θαλάσσιων ζωνών, σε φυσικές καταστροφές, αστυνομικές επιχειρήσεις, κ.ο.κ.

Με την εκπαίδευση της στρατιωτικής δύναμης από Τούρκους αξιωματικούς τίθεται σε πλήρη λειτουργία το πιστοποιημένο απόσπασμα των Bayraktar.