ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επαφές με Λευκορωσία-Καζακστάν για το εμπάργκο

Ρωσία: Επαφές με Λευκορωσία-Καζακστάν για το εμπάργκο

Συνομιλίες με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν σχετικά με την εφαρμογή της απαγόρευσης της εισαγωγής προϊόντων διατροφής από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση προτίθεται να ξεκινήσει η Ρωσία και θα αναζητήσει τρόπους για να εμποδισθεί η επανεισαγωγή απαγορευμένων προϊόντων από τις δύο χώρες, όπως δήλωσε ο Νικολάι Φιόντοροφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι πιστεύει πως ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων είναι πιθανόν να περιορισθεί, αλλά όχι να επεκταθεί.

Η Μόσχα σκοπεύει να υποκαταστήσει τα απαγορευμένα προϊόντα με αύξηση των εισαγωγών κρέατος από τη Βραζιλία και τυριών από τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Γεωργίας αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ανόδου του πληθωρισμού στη Ρωσία εξαιτίας της εφαρμογής του εμπάργκο στις εισαγωγές, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα.

Τέλος, ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι το ρωσικό εμπάργκο δεν θα έχει συνέπειες στις μαζικές εξαγωγές των ρωσικών σιτηρών, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τα 25 εκατομμύρια τόννους για την περίοδο εμπορίας 2014-2015, που άρχισε την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Μονοετής απαγόρευση εισαγωγής διατροφικών προϊόντων από Ε.Ε. και ΗΠΑ