ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αμερικανός σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων

Ισραήλ: Αμερικανός σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων

Στη σύλληψη ενός Αμερικανού, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων, προχώρησε η ισραηλινή αστυνομία.

«Η Σιν Μπετ (η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία συνέλαβαν τη 19η Νοεμβρίου έναν Αμερικανό πολίτη που βρισκόταν παρανόμως στο Ισραήλ με τις κατηγορίες της κατοχής όπλων και του σχεδιασμού τρομοκρατικών ενεργειών», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Τον ύποπτο μάλιστα που γυρίζει το κεφάλι στο Άνταμ Έβερετ Λίβιξ, αναζητούσε η αμερικανική αστυνομία για μια υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, ενώ «παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ότι είχε εξετάσει την ιδέα να διαπράξει επιθέσεις εναντίον ιερών τοποθεσιών των μουσουλμάνων στο Ισραήλ».

«Ο Άνταμ Λίβιξ, χριστιανός που γεννήθηκε το 1984 και κατάγεται από το Τέξας των ΗΠΑ, έφθασε στην περιοχή το 2013 και ζούσε στα παλαιστινιακά εδάφη προτού εγκατασταθεί παράνομα στο Ισραήλ πριν από 1,5 έτος», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, την ίδια ώρα που «όπλα τα οποία είχαν κλαπεί από τον ισραηλινό στρατό ανακαλύφθηκαν στην κατοικία του».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών Αρχών - τον ύποπτο είχε προσεγγίσει, προτού μεταβεί στο Ισραήλ, ένας Παλαιστίνιος, προκειμένου να συμμετάσχει σε απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή το 2013.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την κατοχή των όπλων και την παράνομη διαμονή του στο Ισραήλ, ενώ η ισραηλινή αστυνομία διευκρίνισε επιπλέον ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το FBI…

Σχετικές ειδήσεις