ΚΟΣΜΟΣ

Μαριούπολη: Οι βομβαρδισμοί έγιναν από περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές

Μαριούπολη: Οι βομβαρδισμοί έγιναν από περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές

Όπως διαπίστωσαν παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη που είχαν αποτέλεσμα τριάντα πολίτες να πέσουν νεκροί, έγιναν από δύο σημεία τα οποία ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Βάσει της ανάλυσης των πληγμάτων, οι ρουκέτες Γκραντ εβλήθησαν από τα βορειοδυτικά, από την περιοχή Οκτιάμπρ, και οι ρουκέτες Ουραγκάν από τα ανατολικά, από την περιοχή Ζαϊτσένκο (...). Αμφότερες οι περιοχές αυτές ελέγχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», ανέφερε ο ΟΑΣΕ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, επισημαίνοντας ότι οι ρουκέτες αυτές έπληξαν μια περιοχή που απέχει περίπου 400 μέτρα από ένα στρατόπεδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, όπως και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του, και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσαν φιλορώσοι αυτονομιστές στην Μαριούπολη της Ουκρανίας και κάλεσε τη Ρωσία να δώσει τέλος στην υποστήριξή της στους αντάρτες.

Ο Κέρι χαρακτήρισε ιδιαίτερα «κατακριτέο το ότι οι αυτονομιστές εξυμνούν δημόσια αυτήν και άλλες επιθέσεις, που παραβιάζουν κατάφωρα τις συμφωνίες του Μινσκ τις οποίες υπέγραψαν», επισήμανε ο Κέρι σε μια ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Ζυρίχη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόσθεσε πως η επίθεση των αυτονομιστών κατέστη εφικτή λόγω της «ανεύθυνης και επικίνδυνης απόφασης» της Ρωσίας «να τους ανεφοδιάσει τις τελευταίες εβδομάδες με εκατοντάδες νέα προηγμένα στοιχεία πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων συστοιχιών εκτόξευσης ρουκετών, βαριά πυροβόλα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά και να συνεχίσει να τους βοηθά στον επιχειρησιακό έλεγχο και τη διοίκηση».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις