ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα και Κάμερον καταδικάζουν την εκτέλεση του Ιάπωνα από το ΙΚ

Ομπάμα και Κάμερον καταδικάζουν την εκτέλεση του Ιάπωνα από το ΙΚ

Τη δολοφονία του Ιάπωνα υπηκόου Χαρούνα Γιουκάουα από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), καταδίκασαν Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο λαό της Ιαπωνίας γι΄ αυτή τη φρικτή απώλεια», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου - η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ ο Ομπάμα ταξίδευε με προορισμό την Ινδία – καταλήγοντας: «Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο και όλων των άλλων ομήρων του ΙΚ».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «δολοφονική βαρβαρότητα», ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η εκτέλεση του άτυχου άνδρα.

«Η πιθανολογούμενη βάρβαρη δολοφονία του Χαρούνα Γιουκάουα και οι απειλές που έκανε το ΙΚ υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά τη δολοφονική βαρβαρότητα των τρομοκρατών αυτών», ανέφερε ο Κάμερον, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο Κάμερον, απευθυνόμενος στους οικείους του Γιουκάουα, τόνισε ότι οι «προσευχές του» είναι μαζί τους, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί «είναι αλληλέγγυοι προς τον ιαπωνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει την υποστήριξή του στον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο Άμπε και την «αποφασιστική του συμπεριφορά» έναντι των τζιχαντιστών του ΙΚ, που απαιτούσαν την καταβολή λύτρων ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωση των δύο Ιαπώνων ομήρων.

Σχετικές ειδήσεις