ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Θα εκδιώξουμε όλους τους τρομοκράτες από τη χώρα»

Συρία: «Θα εκδιώξουμε όλους τους τρομοκράτες από τη χώρα»

Την πρόθεση της Δαμασκού να εκδιώξει όλους τους «τρομοκράτες» από τη συριακή επικράτεια το 2015 και την ετοιμότητά της να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε διεθνές επίπεδο εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Συρίας, Ουάελ αλ Χάλκι.

Σε ομιλία που εκφώνησε στο κοινοβούλιο, ο Σύρος πρωθυπουργός επισήμανε ότι βασικός στόχος της Συρίας είναι να «απαλλαχθεί από όλους τους τρομοκράτες» εκδιώχνοντάς τους από την χώρα φέτος και ότι θα «στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για την καταπολέμηση και αντιμετώπιση της παγκόσμιας τρομοκρατίας», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Συρία δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς της «να καταστρέψουν τη γη των θρησκειών και το λίκνο των πολιτισμών» ενώ εξήρε το στρατό για τις προσπάθειες που καταβάλλει.

Η Δαμασκός έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι επιθυμεί να συντονιστεί με άλλες χώρες προκειμένου να πολεμήσει τις ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα εδάφη της. Η συριακή κυβέρνηση χαρακτηρίζει όλες τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία τρομοκράτες σε αντίθεση με τις χώρες της Δύσης και τους Άραβες συμμάχους τους που διαχωρίζουν τους σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές από τους πιο μετριοπαθείς αντάρτες.

Σχετικές ειδήσεις