ΚΟΣΜΟΣ

Στις 12 Ιουνίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον Στρος Καν

Στις 12 Ιουνίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον Στρος Καν

To δικαστήριο της Λιλ στη Γαλλία, θα εκδώσει την απόφασή του την 12η Ιουνίου στη δίκη για διακεκριμένη μαστροπεία κατά τη διάρκεια της οποίας ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του διασημότερου εκ των 14 κατηγορουμένων, του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, είναι η πρώτη φορά σε αυτή τη δίκη που μπορώ να εκφραστώ και νιώθω ότι ακούγομαι. Σας ευχαριστώ» δήλωσε ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Γαλλίας την τελευταία φορά που του δόθηκε ο λόγος, έπειτα από μία διαδικασία που διήρκησε 3 εβδομάδες.

Ο πρόεδρος Μπερνάρ Λεμέ ευχαρίστησε όλους όσοι παρενέβησαν στη διαδικασία για το «ήρεμο κλίμα» που επικράτησε μετά την έναρξη της δίκης στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι εξετάσεις των μαρτύρων και οι καταθέσεις κατ’ αντιπαράσταση διήρκησαν 2 εβδομάδες, ενώ η τρίτη εβδομάδα επικεντρώθηκε στις αγορεύσεις.

Την Τρίτη ο εισαγγελέας ζήτησε την «καθαρή και απλή» απαλλαγή του πρώην φαβορί των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2012 που αρνήθηκε ότι υπήρξε ο διοργανωτής των οργίων και δε γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στα ροζ πάρτι ήταν επαγγελματίες ιερόδουλες.

Συνολικά 13 κατηγορούμενοι δικάστηκαν με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας για την οποία κινδυνεύουν θεωρητικά με ποινές κάθειρξης έως 10 έτη και πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο 14ος κατηγορούμενος δικάστηκε για την κατηγορία της συνωμοσίας σε υπεξαίρεση.

Από τη Δευτέρα όλες σχεδόν οι ενάγουσες είχαν παραιτηθεί του δικαιώματος να λάβουν αποζημιώσεις από τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σχετικές ειδήσεις