ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Διέψευσε τη φημολογούμενη «ρήξη» με ΗΠΑ (video)

Νετανιάχου: Διέψευσε τη φημολογούμενη «ρήξη» με ΗΠΑ (video)

«Λανθασμένες» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για «τέλος» των καλών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ.

Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ είναι «ισχυρότερη από ποτέ» και θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με αφορμή τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

«Βρίσκεστε εδώ για να πείτε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η ανακοίνωση του τερματισμού της σχέσης με τις ΗΠΑ δεν είναι μόνο πρόωρη, είναι λανθασμένη», συνέχισε, μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου του μεγαλύτερου αμερικανικού, φιλοϊσραηλινού λόμπι στην Ουάσινγκτον, της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC).

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, με την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αύριο Τρίτη δεν είναι δείγμα ασέβειας προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα ή τον θεσμό της προεδρίας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα μιλήσει για μια ενδεχόμενη συμφωνία της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη που θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή για την ύπαρξη της χώρας του και επανέλαβε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα αντέξει απέναντι στη διαφωνία των δύο χωρών για το θέμα του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων