ΚΟΣΜΟΣ

Καρό και δέρμα στο ντεφιλέ του Ralph Lauren μέσα στο γκαράζ του! (pics)

Καρό και δέρμα στο ντεφιλέ του Ralph Lauren μέσα στο γκαράζ του! (pics)

Ο «πατριάρχης της αμερικανικής μόδας» έδειξε ότι αναζητά ένα νέο τόνο αποκαλύπτοντας μια κολεξιόν για το φθινόπωρο 2017 εξαιρετικής λιτότητας, όλη αφιερωμένη στα καρό, στο τουίντ και στο δέρμα...

Για την εκδήλωση αυτή, ο σχεδιαστής οργάνωσε το ντεφιλέ του μέσα στο γκαράζ-μουσείο της εντυπωσιακής πέτρινης έπαυλής του στο Μπέντφορντ, βορείως της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα σε μερικά από τα ωραιότερα μοντέλα της συλλογής σπάνιων και κλασικών αυτοκινήτων του, διάσημα μοντέλα όπως η Κένταλ Τζένερ, η Μπέλα Χαντίντ, τα παιδιά της Σίντι Κρόφορντ --ο Πρίσλεϊ Γουόκερ Γκέρμπερ και η αδελφή του Κάια Γκέρμπερ-- παρουσίασαν τις νέες δημιουργίες του οίκου.

ΓΚΑΡΑΖ 1 copy

Το στιλ τουίντ και πιε ντε πουλ είχε την τιμητική του, με τα πολύ λεπτά καρό, που χρησιμοποιήθηκε σε ταγιέρ, παντελόνια, φορέματα, φούστες, bustier αλλά και στα αξεσουάρ, σε φουλάρια, τσάντες, καπέλα. Ο Λόρεν επιμένει στο λευκό και το γκρι και σε αυτή την κολεξιόν του. Τα χρώματα αυτά είναι ιδιαίτερα αισθητά στην ανδρική κολεξιόν, γιατί το ντεφιλέ ήταν για πρώτη φορά μικτό. Η άλλη μεγάλη τάση της κολεξιόν είναι το δέρμα, που ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τους αγώνες αυτοκινήτου, ρούχα συχνά μαύρα με ζωηρές πινελιές κίτρινου και κόκκινο. «Πάντα τα αυτοκίνητα ήταν πηγή έμπνευσης για μένα», δηλώνει.

γκαραζ 2

Πραγματοποιώντας αυτές τις ριζικές επιλογές, ο οίκος Ralph Lauren δεν διστάζει να ρισκάρει, για να τονίσει την παρουσία του σε έναν κόσμο της μόδας που ουδέποτε εξελίχθηκε τόσο γρήγορα και βαθιά. Τον Φεβρουάριο, ο γενικός διευθυντής του ομίλου, ο Στέφαν Λάρσον, είχε εγκαταλείψει το πλοίο μόλις ενάμισι χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έπειτα από διαφωνίες με τον ιδρυτή και τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας. Ο όμιλος ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου την κατάργηση θέσεων εργασίας και το κλείσιμο καταστημάτων, κυρίως ενός από τα μεγαλύτερα που διέθετε στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Τον Ιούνιο του 2016 ο Ραλφ Λόρεν είχε ήδη ανακοινώσει την κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 50 σημείων πώλησης. Ωστόσο τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2017 έδειξαν μια πρώτη βελτίωση, με ένα καθαρό κέρδος έναντι των απωλειών που κατέγραφε πέρυσι. Ένδειξη ενός οίκου μόδας που εξελίσσεται με την εποχή του, τα κομμάτια της κολεξιόν διατίθενται προς πώληση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας αμέσως μετά το ντεφιλέ αυτό για το φθινόπωρο του 2017 και όχι για την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, όπως ο Ραλφ Λόρεν συνήθιζε παλαιότερα.

γκαραζ

Στα 77 του ο Ραλφ Λόρεν δεν προτίθεται να παραδώσει τα ηνία, σε αντίθεση με την εντύπωση που είχε αφήσει η άφιξη του Στέφαν Λάρσον τον Νοέμβριο του 2015, στον οποίο ο σχεδιαστής είχε δώσει τη γενική διεύθυνση παραμένοντας τουλάχιστον εκτελεστικός πρόεδρος και υπεύθυνος δημιουργικού. Μετά την επίδειξη, ο Λόρεν ανέβηκε αργά στην πασαρέλα, από την οποία μόλις είχαν αναχωρήσει τα μοντέλα, αγκαλιάζοντας θερμά πολλούς θεατές όπως η ηθοποιός Νταϊάν Κίτον και οι σχεδιάστριες Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και Ντόνα Κάραν που πήγαν να θαυμάσουν το ίνδαλμά τους, ο οποίος φορούσε στολή μηχανικού.

Το κοινό, μόλις 300 καλεσμένοι, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Τζέσικα Τσαστέιν και Κέιτι Χολμς, είχε κληθεί να φορά επίσημο ένδυμα για το πλούσιο δείπνο που θα ακολουθούσε στην έπαυλη. Μοντέλα και διασημότητες είχαν αποκλειστική πρόσβαση στην πλούσια συλλογή vintage αυτοκινήτων του σχεδιαστή, όπως η Mercedes Gullwing του 1955 που αγόρασε τη δεκαετία του 1980, η Bugatti 57CSC Atlantic του 1938 που έλαβε ως βραβείο, αστραφτερές Aston Martin, Bugatti και Ferrari. Οι δημιουργίες του ντεφιλέ ήταν διαθέσιμες αμέσως μετά το ντεφιλέ στη διεύθυνση Ralphlauren.com, στα καταστήματα-ναυαρχίδες του οίκου στη Νέα Υόρκη, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Χονγκ Κονγκ, στο Τόκιο, στη Σανγκάη.

Σχετικές ειδήσεις