ΚΟΣΜΟΣ

Αχμαντινετζάντ : Μας φοβούνται οι ΗΠΑ

Αχμαντινετζάντ : Μας φοβούνται οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "φοβούνται" την αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ του Ιράν, το οποίο είναι πλέον σε θέση να "ανταγωνιστεί" το Ισραήλ και την Δύση, υποστήριξε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα μια αιγυπτιακή εφημερίδα.

Αντιδρώντας στην όλο και πιο σκληρή στάση των ΗΠΑ και του Ισραήλ έναντι της Τεχεράνης ο Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι εφευρίσκει συνομωσίες για να κατασυκοφαντήσει το Ιράν και να προκαλέσει ένταση με τη Σαουδική Αραβία."Ναι, έχουμε στρατιωτικές δυνατότητες που διαφέρουν από εκείνες οποιασδήποτε άλλης χώρας στην περιφέρεια. Το Ιράν αυξάνει τις δυνατότητές του και την πρόοδό του και έτσι είμαστε ικανοί να ανταγωνιστούμε με το Ισραήλ και την Δύση και ειδικά τις Ηνωμένες Πολιτείες.Οι ΗΠΑ φοβούνται τις δυνατότητες του Ιράν. Το Ιράν δεν θα επιτρέψει (σε οποιονδήποτε να κάνει) μια κίνηση εναντίον του", φέρεται να δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ στην αιγυπτιακή καθημερινή εφημερίδα αλ 'Αχμπαρ.

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε την Παρασκευή ότι το Ιράν έχει καταστεί η μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το Σάββατο ο πρόεδρος του Ισραήλ είπε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης για να εμποδιστεί η Ισλαμική δημοκρατία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι πιο κοντά. Ο Αχμαντινετζάντ επανέλαβε ότι το Ιράν δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα. Πρόσθεσε εξάλλου ότι το τέλος "των σιωνιστών" είναι αναπόφευκτο.