ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ουκρανία: Συνετρίβη αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας – Νεκροί και οι δύο πιλότοι

Τραγωδία στην Ουκρανία: Συνετρίβη αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας – Νεκροί και οι δύο πιλότοι

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 συνετρίβη σήμερα το απόγευμα 16 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια πολεμικών ασκήσεων στην Ουκρανία με τη συμμετοχή Αμερικανών στρατιωτικών, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου άμυνας, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και λίγο αργότερα διεγράφη, ο ένας από τους δύο πιλότους ήταν Αμερικανός.

«Λυπούμαστε που σας ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία εντοπίστηκαν τα νεκρά σώματα των δύο πιλότων: ένας είναι πιλότος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο άλλος είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ», ανέφερε το δελτίο τύπου που διαγράφηκε, σύμφωνα με το Russia Today.

Το Su-27 συνετρίβη κατά τη διάρκεια προσομοιώσεως πτήσης μάχης.

Το αεροσκάφος συμμετείχε στην στρατιωτική άσκηση Clear Sky 2018, όπου συμμετέχουν και δυνάμεις του ΝΑΤΟ και διεξάγεται στη δυτική Ουκρανία από τις 8 Οκτωβρίου. Οι χώρες που συμμετέχουν με αντιπροσωπεία στρατιωτικών δυνάμεων περιλαμβάνουν τις Η.Π.Α., το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Δανία, την Πολωνία, την Εσθονία και την Ολλανδία.