Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αίτνα βρυχάται ξανά: «Βροχή» από ηφαιστειακή σκόνη στις πόλεις – Το νέφος έφτασε μέχρι την Αθήνα

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η δραστηριότητα της Αίτνας του ηφαιστείου που εξερράγη για άλλη μια φορά την Κυριακή καλύπτοντας με μαύρη στάχτη αρκετές πόλεις στην Ιταλία.

Οι αρχές της Σικελίας υποχρεώθηκαν, μάλιστα, να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητώντας βοήθεια από την κεντρική κυβέρνησης της Ιταλίας.

Αυτή ήταν η 10η φορά από τις 16 Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.

Η στάχτη κάλυψε αρκετές πόλεις ανάμεσα στις οποίες και οι Sant'Alfio, Giarre, Linguaglossa και Mascali, με τις αρχές να μιλούν για μια «μαύρη ζώνη» που σχηματίστηκε από τις πλαγιές του ηφαιστείου μέχρι την Μεσόγειο.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε, μάλιστα, και προβλήματα στις μετακινήσεις ανάμεσα στις πόλεις Messina και Catania.

Μέχρι στιγμής η στάχτη δεν έχει επηρεάσει το αεροδρόμιο της Κατάνια λόγω της διεύθυνσης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι δεν στέλνουν το νέφος στα νότια.

Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα το ηφαιστειακό νέφος αερίων και τέφρας από την Αίτνα να φτάσει έως την Αθήνα, όπως κατέγραψε ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11.

Σύμφωνα με το meteo.gr το νέφος δημιουργήθηκε από έκρηξη του ηφαιστείου περίπου στις 9 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδας, μεταφερόμενο από τα ισχυρά δυτικά ρεύματα στην τροπόσφαιρα έφτασε στην Αθήνα σε 6 περίπου ώρες, γύρω στις 3 το μεσημέρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «φάουλ» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης