Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή που χτυπά ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ και η πρωθυπουργός είναι on air

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας «τα χρειάστηκε» με τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ

«Θύμα» του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη Νέα Ζηλανδία την Παρασκευή έπεσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζέσικα Άρντερν, η οποία την ώρα της δόνησης παραχωρούσε συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο εξόδου της χώρας από το lockdown λόγω κορονοϊού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, Ουέλινγκτον, με την Άρντερν αρχικά να ταράσσεται και στη συνέχεια να ανακτά άμεσα την ψυχραιμία της.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας που είχε μόλις ξεκινήσει την απάντησή της μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, σταμάτησε την ομιλία της, άρπαξε το βήμα του ομιλητή πριν τελικά να επιστρέψει στην ερώτηση, καθώς το ταρακούνημα σταμάτησε, λέγοντας «ω, συγγνώμη για αυτή την μικρή αναταραχή, μπορείτε να επαναλάβετε την ερώτηση;».

Σύμφωνα με το Geonet ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 210χλμ. και επίκεντρο την βόρεια Νέα Ζηλανδία με την εκτίμηση να κάνει λόγο για 25.000 ανθρώπους ότι επηρεάστηκαν χωρίς, ωστόσο, να καταγραφούν σημαντικές ζημιές.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν σεισμό καθώς πριν έναν χρόνο συνέβη το ίδιο την ώρα, μάλιστα, που παραχωρούσε συνέντευξη στο BBC.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Πού αφήνει την περιουσία του, η τελευταία επιθυμία του

O Άλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα μέλος του συνεργείου της νέας του ταινίας - Τα πρώτα στοιχεία