Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μουσικός παίζει βιολί στο καταφύγιο για να διαλύσει τον φόβο του θανάτου

Newsbomb

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μουσικός Βέρα Λιτοφτσένκο έπαιξε βιολί σε καταφύγιο στο Χάρκοβο για να ξεφύγουν όλοι λίγο από τον πόλεμο

Πολύ δύσκολες είναι οι στιγμές που ζουν εδώ και 13 ημέρες οι Ουκρανοί καθώς από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και άλλοι βρέθηκαν στα καταφύγια, σε μια διαφορετική πραγματικότητα προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Όπως έχει καταγράψει και το Newsbomb.gr σε ρεπορτάζ του απεσταλμένου του Νίκου Χριστοφάκη η κατάσταση στα καταφύγια είναι πάρα πολύ δύσκολη με όσους βρίσκονται σε αυτά να προσπαθούν να ξορκίσουν όπως μπορούν τον φόβο του θανάτου.

Μια τέτοια στιγμή καταγράφηκε στο Χάρκοβο με πρωταγωνίστρια την μουσικό και καθηγήτρια μουσικής, Βέρα Λιτοφτσένκο, η οποία μετέτρεψε ένα ανήλιαγο δωμάτιο καταφυγίου σε μουσική σκηνή.

«Ήταν πολύ δύσκολο να παίζω βιολί και παράλληλα να σκέφτομαι κάτι που δεν αφορούσε τον πόλεμο. Αλλά αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Γίναμε οικογένεια σε αυτό το καταφύγιο και όταν έπαιζα το βιολί οι υπόλοιποι έκλαιγαν. Ξέχασαν για λίγο τον πόλεμο και για μερικές στιγμές σκέφτονταν κάτι διαφορετικό» δήλωσε η Λιτοφτσένκο.

Η ίδια εξομολογήθηκε ότι εμπνεύστηκε από βίντεο με πρωταγωνιστή έναν μαθητή της να παίζει ένα σόλο Bach Largo σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο και το οποίο ανήρτησε στα social media για να δείξει σε φίλους και συναδέλφους της ότι είναι ζωντανή.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Kοριτσάκι τραγουδάει το «Let It Go» στο καταφύγιο και συγκινεί