Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Συνελήφθη η μυστηριώδης δολοφόνος της Αμερικανίδας

Newsbomb

Στη σύλληψη μιας υπόπτου για τη δολοφονία της Αμερικανίδας δασκάλας σε εμπορικό κέντρο του Αμπού Ντάμπι, προχώρησαν οι Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, η γυναίκα – τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα – είχε επίσης παγιδεύσει με βόμβα το σπίτι ενός Αμερικανού γιατρού, ενώ στόχευε τα θύματά της βάσει εθνικότητας, χωρίς να έχει κάποιο προσωπικό θέμα μαζί τους.

«Είχε απλά στόχο να δημιουργήσει χάος, να «ταρακουνήσει» την ασφάλεια της χώρας και να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους στα ΗΑΕ», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως η συλληφθείσα, η οποία διανύει τα τελευταία χρόνια της τρίτης δεκαετίας της ζωής της, ομολόγησε.

Μετά μάλιστα τη δολοφονία της 47χρονης νηπιαγωγού και μητέρας τριών παιδιών, Ibolya Ryan, στο Reem Island, με ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο και άφησε στη σκηνή του εγκλήματος, η μαυροφορεμένη γυναίκα που «συνελήφθη» από τις κάμερες ασφαλείας, τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι ενός Αραβοαμερικανού γιατρού. Όπως ωστόσο αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΑΕ, Saif Bin Zayed, η βόμβα έγινε αντιληπτή από το γιο του γιατρού καθώς πήγαινε στο τζαμί για την πρωινή προσευχή, ενημερώνοντας τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες και την εξουδετέρωσαν.

«Η βόμβα είχε κατασκευαστεί με μικρούς κυλίνδρους αερίου, έναν αναπτήρα, κόλλα και καρφιά, προκειμένου να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά» δήλωσε από την πλευρά του ένας αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς εντόπισαν τη γυναίκα με το παραδοσιακό ένδυμα «abaya» και τη νικάμπ (την παραδοσιακή μαντήλα των μουσουλμάνων)…