Στο στόχαστρο ο Φουάντ αλ – Ζαγιάτ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Στο στόχαστρο ο Φουάντ αλ – Ζαγιάτ για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Κυπριακή Αστυνομία για τη σύλληψη και έκδοση στην Ελλάδα του Σύρου επιχειρηματία Φουάντ αλ - Ζαγιάτ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Τζοχατζόπουλου, για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-MI.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι κυπριακές αρχές έλαβαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Ζαγιάτ αναζητήθηκε στην κατοικία του, που βρίσκεται στον δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας, αλλά μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε εντοπιστεί και τέθηκε στην λίστα των καταζητούμενων προσώπων.

Ο Σύρος επιχειρηματίας είναι κάτοχος συριακής και πορτογαλικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καταγράφεται η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος (32.404.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων Αμερικής), που φέρεται να κατέληξε στον κ. Τσοχατζόπουλο μέσω δύο εταιρειών, που είχαν έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι "μίζες" εκταμιεύονταν από κοινό λογαριασμό του Ζαγιάτ και της συζύγου του σε υποκατάστημα ελβετικής τράπεζας στη Γενεύη.