ΚΥΠΡΟΣ

Αποζημιώσεις €17– 18 εκατ. στους αγρότες της Κύπρου

Αποζημιώσεις €17– 18 εκατ. στους αγρότες της Κύπρου

Αποζημιώσεις ύψους 17-18 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους αγρότες από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης για τις ζημιές που έχει υποστεί η κυπριακή αγροτική οικονομία, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη.

Ήδη, σύμφωνα με τον Υπουργό, έχουν καταγραφεί όλες οι ζημιές και οι πρώτες αποζημιώσεις αναμένεται να καταβληθούν εντός Σεπτεμβρίου κι ένα μεγάλο μέρος του ποσού θα δοθεί για τις ζημιές στα σιτηρά, καθώς και για καλλιέργειες εσπεριδοειδών, φυλλοβόλων, αμπελιών, πατατών, κ.ά..

Ο κ. Κουγιάλης μιλούσε μετά από επίσκεψη στα γραφεία του ΟΓΑ, κατά την οποία ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την ανομβρία.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός είπε επίσης ότι το θέμα της ένταξης του ΟΓΑ υπό τη σκέπη του Υπουργείου Γεωργίας, όπως εισηγείται η Παγκόσμια Τράπεζα, θα συζητηθεί με τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για να εξεταστεί τι συμφέρει καλύτερα στο κράτος να γίνει και πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του, όπου και εάν ενταχθεί.

Ανέφερε ακόμα ότι λόγω της ανομβρίας ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια από την ΕΕ μέσω του Ταμείου Διαχείρισης Κρίσεων και γίνεται προσπάθεια κατά τις συζητήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ να πειστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι η ανομβρία στην Κύπρο αποτελεί μεγάλη κρίση, όσο και αν δεν επηρεάζεται η υπόλοιπη Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Εκθεση των ΗΠΑ: Η Κύπρος έχει υψηλά ποσοστά σωματεμπορίας