Τζόκερ: Αυτοί είναι οι υπερτυχεροί που μοιράζονται τα 3.000.000 ευρώ!

Κλήρωση Τζόκερ: Δύο οι τυχεροί της χθεσινοβραδινής (18/11)…

Βρετανία: Δεν έχουν συγκεντρωθεί οι επιστολές για την πρόταση μομφής κατά της Μέι

Η Τερέζα Μέι απειλείται με την κατάθεση…

«Βαρόμετρο» για την Ελλάδα οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup

Μπορεί το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες να…

Αθήνα: Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ιερά Οδό

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/11)…

Τρομακτικό τροχαίο στην Καστοριά κοντά σε σχολείο (pics - vid)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας…

Handelsblatt: Αθλητικά και φόρμες από πλαστικά απορρίμματα δημιουργεί η Adidas

Handelsblatt: Αθλητικά και φόρμες από πλαστικά απορρίμματα δημιουργεί η Adidas

Ο γερμανικός όμιλος Adidas θα διαθέσει φέτος στην αγορά συλλογή αθλητικών υποδημάτων και ενδυμάτων κατασκευασμένων από πλαστικά απορρίμματα, τα οποία περισυνελέγησαν στους ωκεανούς, ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

"Η ιδέα είναι να αναπτυχθούν ανακυκλωμένα υλικά που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα καινούργια υλικά", εξήγησε ο Φρανκ Χένκε, υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων και Περιβάλλοντος του ομίλου, δεύτερου παγκοσμίως μετά τον αμερικανικό Nike. H εταιρία εξερευνά διάφορα πεδία και συνεργάζεται με εταίρους όπως η γερμανική χημική βιομηχανία BASF.

Ένα πρώτο στάδιο θα είναι η εμφάνιση στα μαγαζιά φέτος προϊόντων φτιαγμένων από πλαστικές σακούλες που περισυνελέγησαν στη θάλασσα, οι οποίες συνιστούν μάστιγα για το περιβάλλον. Η Adidas θα ήθελε να προχωρήσει πιο μακριά και να αναπτύσσει ανακυκλωμένο υλικό επ' άπειρον. "Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος", τονίζει ο Χένκε. Ο όμιλος εργάζεται εντατικά για να προβάλει την εικόνα του ως υπεύθυνου παραγωγού και εργοδότη. Κατά το παρελθόν, η εικόνα της Adidas επλήγη από αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας στους υπεργολάβους του, κυρίως στην Ασία.

Η Adidas παρουσίασε αυτή την εβδομάδα την στρατηγική της για την αειφόρο ανάπτυξη, στην οποία δίνεται έμφαση μεταξύ άλλων στη μείωση της κατανάλωσης νερού στην αλυσίδα παραγωγής.