ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AEGEAN υποστηρίζει την έκθεση documenta 14’ και ενώνει την Αθήνα με το Κάσελ της Γερμανίας

Η AEGEAN υποστηρίζει την έκθεση documenta 14’ και ενώνει την Αθήνα με το Κάσελ της Γερμανίας

Η AEGEAN πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την Ελλάδα, γίνεται ο επίσημος αερομεταφορέας της διεθνούς αναγνωρισμένης έκθεσης δυτικοευρωπαϊκής μοντέρνας τέχνης documenta 14’.

Για πρώτη φορά, η έκθεση θα λειτουργήσει με μια διμερή δομή καθώς το Κάσελ της Γερμανίας και η Αθήνα θα φιλοξενήσουν από κοινού το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός. Παράλληλα η AEGEAN είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που γίνεται Επίσημος Αερομεταφορέας του φημισμένου θεσμού.

Συμβάλλοντας σημαντικά στο να τοποθετηθεί η Αθήνα στο χάρτη της διεθνούς πολιτιστικής σκηνής, η AEGEAN θα ενώσει τους δύο προορισμούς, εντάσσοντας το Κάσελ στο δίκτυο εξωτερικού. Από τις 29 Μαρτίου έως 23 Ιουνίου 2017, κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιούνται 2 πτήσεις της AEGEAN από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από/ προς το Κάσελ, ενώνοντας τις δύο πόλεις και φέρνοντας πιο κοντά το κοινό σε αυτή την εμπειρία.

Η έκθεση documenta 14’, με τίτλο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 16 Ιουλίου και στο Κάσελ από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να προξενήσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς θα δημιουργήσει μία ανοιχτή, διαλεκτική σχέση ανάμεσα στις δύο πόλεις, φέρνοντας παγκόσμια πολιτιστικά και κοινωνιολογικά ζητήματα στο προσκήνιο μέσα από την τέχνη.

Η AEGEAN συνεχίζει να υλοποιεί πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την Ελλάδα ως προορισμό και την Αθήνα ως δυναμικό πολιτιστικό πόλο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν μία από τις σπουδαιότερες εκθέσεις διεθνώς.

Ως επίσημος αερομεταφορέας της documenta 14’ και μέσα από τις νέες τις πτήσεις, η AEGEAN αναμένεται να μεταφέρει στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα περίπου 1.500 εκπροσώπους από ΜΜΕ του εξωτερικού και σε σύνολο περισσότερους από 8.500 επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, μέσα από μία σειρά από επιλεγμένες δράσεις, η AEGEAN θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει στην έκθεση και τα δρώμενα που περιλαμβάνει μέσα από διαδραστικές εμπειρίες.

Λίγα λόγια για τη Documenta

Το 1955, διοργανώθηκε στο Κάσελ η πρώτη documenta, μια έκθεση δυτικοευρωπαϊκής μοντέρνας τέχνης που αποτέλεσε πρωτοβουλία ομάδας φιλότεχνων με επικεφαλής τον καλλιτέχνη, καθηγητή τέχνης και επιμελητή Arnold Bode (1900-77).

Στις δεκατρείς εκδόσεις της documenta που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, η έκθεση έχει εξελιχθεί σε έναν «τόπο» όπου διεξάγονται σημαντικές συζητήσεις για τον σύγχρονο πολιτισμό, αναδεικνύοντας παγκόσμια ζητήματα και συμπεριλαμβάνοντας ειδικότερα μη δυτικές επιστημολογίες και καλλιτεχνικές πρακτικές. Κάθε διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική προσπάθεια που αναπτύσσεται γύρω από τον πυρήνα της βασικής ιδέας όπως αυτή προτείνεται από τον εκάστοτε Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

Για την documenta 14’ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Adam Szymczyk έχει προτείνει μια διμερή δομή λειτουργίας της έκθεσης, με κατευθυντήρια αρχή της διοργάνωσης τον τίτλο εργασίας «Μαθαίνοντας από την Αθήνα». Το 2017, το Κάσελ και η ελληνική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσουν την έκθεση από κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.documenta14.de/gr/

Σχετικές ειδήσεις