ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεργασία: Παράταση ως τις 31 Οκτωβρίου - Τι ισχύει για το κλιμακωτό ωράριο

Τηλεργασία: Παράταση ως τις 31 Οκτωβρίου - Τι ισχύει για το κλιμακωτό ωράριο
Pixabay

Παρατείνεται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, η ισχύς των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4272/2020 για την Περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας.

Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παίρνει παράταση, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους.

Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι τα παραπάνω προσωρινά, έκτακτα, αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα, αφορούν αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής.

Άδεια ειδικού σκοπού: Πώς δίνεται όταν κλείνουν τα σχολεία λόγω κρούσματος

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας παρέχει οδηγίες για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ή μονάδων φροντίδας παιδιού, καθώς και τμημάτων τους, λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένου ή ύποπτου κρούσματος κορονοϊού.

Όπως ορίζει η εγκύκλιος, ο εργαζόμενος γονέας ενημερώνει τον εργοδότη, προσκομίζοντας με κάθε πρόσφορο μέσο σχετική βεβαίωση από την οικεία σχολική μονάδα ή μονάδα φροντίδας του παιδιού ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία συνολικά της δομής ή τμήματος αυτής, λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένου ή ύποπτου κρούσματος COVID-19, στην οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας της, εξαιτίας του οποίου έχει συσταθεί αρμοδίως στα παιδιά ή και στους γονείς αυτών κατ' οίκον παραμονή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κλειστά περίπτερα: «Τελειώσαμε όλοι! Αυτή ήταν η χαριστική βολή»