ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Για ποιους ισχύει η νέα οικονομική ενίσχυση - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίδομα 800 ευρώ: Για ποιους ισχύει η νέα οικονομική ενίσχυση - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίδομα 800 ευρώ: Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δοθεί επίδομα 800 ευρώ αντί για τα 534 σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο -  Τι ισχύει για τα επιδόματα εργασίας

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αναμένεται σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις, 15:00 συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Οικονομίας, για διευκρινίσεις σχετικά με τα τις νέες οικονομικές ενισχύσεις και επιδόματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την οικονομίας λέγοντας πως «Χρέος μας είναι να κρατήσουμε εφεδρείες. Η χώρα έχει διαθέσιμα πάνω από 37 δισ.», ενώ συνέχισε μιλώντας για την ενίσχυση των αδύναμων λέγοντας χαρακτηριστικά «κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω και πρώτη μας μέριμνα είναι οι πιο αδύναμοι».

Αναλυτικά τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για επίδομα 800 ευρώ και επίδομα ανεργίας:

«Σε λίγες ώρες θα γίνει ειδική συνέντευξη τύπου του οικονομικού επιτελείου όπου θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης. Εγώ να σταθώ σε τρία πρόσθετα μέτρα:

Όσοι εργαζόμενοι θα είναι σε καθεστώς αναστολής εργασίας το Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση αρχές Δεκεμβρίου 800 αντί 534 ευρώ, πέραν του δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης, επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο. Τέλος, θα υπάρξει εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Επίσημα lockdown σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες- Αυτά είναι τα νέα μέτρα