ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gov.gr Wallet: Οι νέες υπηρεσίες που θα δούμε - Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Gov.gr Wallet: Οι νέες υπηρεσίες που θα δούμε - Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Όλα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Νέες υπηρεσίες έρχονται να προστεθούν στο gov.gr wallet μέσα στις επόμενες ημέρες. Υπηρεσίες που έχουν ως στόχο την επίτευξη μιας σημαντικής μεταρρύθμισης, που δεν είναι άλλη από τον προσωπικό αριθμό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Real.fm αποκάλυψε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, στο gov.gr wallet θα προστεθούν η κάρτα αιμοδότη, η ακαδημαϊκή ιδιότητα και οι επαγγελματικές ιδιότητες, όπως αυτή του γιατρού, του συμβολαιογράφου κ.α.

«Όλα τα μητρώα που υπάρχουν τα ψηφιοποιούμε ενόψει μιας σημαντικής μεταρρύθμισης, που είναι ο προσωπικός αριθμός» είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το πώς θα μπορέσουμε να εντάξουμε κομμάτια της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πεδία προνομιακά όπως η υγεία, η δικαιοσύνη, η φορολογική πολιτική, η εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς αποτελούν περιπτώσεις που μπορούμε άμεσα να αρχίσουμε να δουλεύουμε μοντέλα ώστε να κάνουμε τις ζωές μας πιο εύκολες. Όλα αυτά έρχονται σε πιο ψηφιακό και πιο διάφανο Δημόσιο καθώς η διαφθορά είναι κόρη της γραφειοκρατίας».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στο έργο σχετικά με την ευρυζωνικότητα στα σχολεία, τονίζοντας ότι «σχεδιάζουμε για να "τρέξει" άμεσα, είναι ένα πρώτο βήμα για να περάσουμε σε μια νέα εποχή κι όλα αυτά τα εργαλεία να είναι διαθέσιμα στα σχολεία».

Ολοκληρώνοντας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι «η ψηφιοποίηση δεν είναι να πάρουμε απλά υφιστάμενες διαδικασίες και να τις μετατρέψουμε σε κάτι ψηφιακό. Αυτό που θα γίνει μέσα στο 2024 είναι ότι δεν θα στέλνουμε καν ψηφιακά πιστοποιητικά γιατί και αυτό θα μπορούσε κάποιος να το θεωρήσει ψηφιακή γραφειοκρατία. Αλλά μια αποδοχή μας να μπορεί να προχωρήσει μια υπόθεσή μας στο Δημόσιο».