ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Μ.Φέκτερ: Πιθανή η παράταση του ελληνικού προγράμματος

Eurogroup: Μ.Φέκτερ: Πιθανή η παράταση του ελληνικού προγράμματος

Πιθανή, θεωρεί την παράταση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, κατά τη διάρκεια του Eurogroup.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει μία αναδιαπραγμάτευση ή εκ νέου διαπραγμάτευσή του, απαντά πως θα πρέπει να εξεταστεί ποιές παραλήψεις υπήρξαν λόγω του προεκλογικού αγώνα στην Ελλάδα και κατά πόσο πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες στη διαμόρφωση του προγράμματος, ώστε να μειωθεί το χρέος στο 120% του ΑΕΠ.

Σε δηλώσεις της το απόγευμα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του Eurogroup, η κ. Φέκτερ επισήμανε πως εάν υπήρξαν μεγάλες παραλείψεις, τότε οι Έλληνες θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για το πρόγραμμα που τώρα η διάρκειά του προβλέπεται μέχρι το 2020 και είναι ακόμη αρκετός ο δρόμος, που πρέπει να διανύσουν μαζί τόσο η «ευρωπαική κοινωνία αλληλεγγύης» όσο και οι Έλληνες.

Σύμφωνα με είδηση του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) από τις Βρυξέλλες, η ίδια είναι πεπεισμένη, όπως είπε, πως το όλο πρόγραμμα δεν πρόκειται να αποτύχει, επειδή θα δοθεί, ίσως, μια παράταση του χρόνου υλοποίησης, κατά ένα ή δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Eurogroup: Η παράταση χρόνου δεν είναι καλή ιδέα για την Ελλάδα

Μ.Φέκτερ: Η Ελλάδα πρέπει να «ανεβάσει ταχύτητες»