ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Όχι» σε νέα διόδια στην Εγνατία οδό από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

«Όχι» σε νέα διόδια στην Εγνατία οδό από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Αντίθετο στην κατασκευή και λειτουργία νέων διοδίων -ενός Μετωπικού και δύο πλευρικών κατά μήκος της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Σιάτιστας και Καλαμιάς Κοζάνης- είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Με σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο - εκτός από έναν σύμβουλο - ζητά την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την λειτουργία των παραπάνω νέων διοδίων, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, κατά μήκος της Εγνατίας οδού.

Στην συζήτηση, που διεξήχθη και κυμάνθηκε σε υψηλούς τόνους, τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο οποίος μετέφερε στο σώμα την σφοδρή διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου, στην εγκατάσταση νέων διοδίων, που «θα είναι εις βάρος των πολιτών του δήμου, θα πλήξουν σοβαρά την τοπική οικονομία», ενώ, όπως είπε, θα επηρεάσουν δραματικά την ζωή δημοτών που μετακινούνται καθημερινά σε άλλες περιοχές για την καθημερινή τους εργασία. «Ο δήμος μας περικυκλώνεται από σταθμούς διοδίων και έτσι καταδικάζεται στην απομόνωση», κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις