ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνετε αντιπολίτευση με κλισέ - Δεν έχετε ούτε μία πρόταση

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνετε αντιπολίτευση με κλισέ - Δεν έχετε ούτε μία πρόταση

Βολές του πρωθυπουργού κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Γιάνη Βαρουφάκη - Τι είπε για το κλείσιμο της Θεσσαλονίκης - Τα μηνύματα Μητσοτάκη για πανδημία, οικονομία, εμβόλια – Τα νέα μέτρα στήριξης και οι παρεμβάσεις

Απαντώντας στον Γιάννη Βαρουφάκη ξεκίνησε την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας την κατάσταση στην οποία έφερε την χώρα το 2015.

«Δεν θα σταματήσει ποτέ να με αιφνιδιάζει ο βαθμός αυτάρεσκες και αλαζονείας του κύριου Βαρουφάκη. Ακόμα και σήμερα αναφέρεται στην διαδρομή του πρώτου εξαμήνου του 2015, χωρίς να έχει καμία απολύτως συναίσθηση των τεράστιων προσωπικών του ευθυνών για το γεγονός ότι η χώρα έφτασες στο χείλος της χρεοκοπίας. Σε συνεργασία με τον κύριο Τσίπρα όποιος την τελευταία στιγμή έκανε την δικιά του προσωπική κωλοτούμπα και με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κράτησε την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι κάνει αντιπολίτευση με κλισέ. «Στα πρώτα 2 λεπτά της τοποθέτηση σας είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσατε να ξεφύγετε από το συνηθισμένο πλαίσιο αντιπαραθέσεις και να επιχειρήσουμε να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση με τεκμηριωμένη κριτική με στοιχεία και προτάσεις από πλευράς αντιπολίτευσης. Μετά τα πρώτα 2 λεπτά επιστρέψατε στο γνωστό σας εαυτό. Είχατε στο λόγο σας για ακόμα μια φορά όλα τα κλισέ του μειοψηφικού εαυτού του, του κόμματος σας. Υπήρχε παντελής έλλειψη οποιασδήποτε πρότασης πέραν κάποιον αυτονόητων προτάσεων που θα μπορούσαν να βρεθούν σε έκθεση παιδιού γυμνασίου! Οι προτάσεις σας εξαντλήθηκαν στο να κάνουμε παραπάνω προσλήψεις στο έθνικό σύστημα υγείας, στο να κάνουμε περισσότερα τεστ και περισσότερους εμβολιασμούς», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης και του ποτέ έπρεπε να επιβληθεί το lockdown ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Είχατε εισηγηθεί κύριε Τσίπρα να κλείσει Θεσσαλονίκη νωρίτερα; Απαντήστε; Δεν το είχατε κάνει. Θέλετε να είστε αρεστοί σε όλους και στους μαγαζάτορες. Υπήρχαν όντως κάποιοι τοπικοί παράγοντες, όχι τα στελέχη της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πράγματι ζητούσαν να κλείσει Θεσσαλονίκη νωρίτερα. Η εισήγηση όμως της επιτροπής λοιμωξιολόγων δεν ήταν αυτή και αυτό είναι απολύτως καταγεγραμμένο και επίσημο και δεν το έχει διαψεύσει κανένα από τα στελέχη και τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή».

«Δεν ανοίγουμε περισσότερα κέντρα εμβολιασμού γιατί δεν έχουμε δόσεις»

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει την εκστρατεία για δωρεάν τεστ και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε:

«Θεωρείτε τα τεστ αναξιόπιστα; Θεωρείτε ότι δεν είναι χρήσιμα για να μπορούμε να συμπεράνουμε επιδημιολογικά και να παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας; Γιατί δε βοηθάτε να μπορέσουμε να πιούμε συμπολίτες μας να προσέλθουν στα σημεία που κάνουμε τα τεστ για να έχουμε αρκετή και τυχαία δειγματοληψία και να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα; Δεν θα σας τα πει ο κ. Ξανθός διαφορετικά, είναι σοβαρός άνθρωπος. Θα σας ζητήσω να στηρίξετε την προσπάθεια την οποία κάνουμε γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πανδημίες εν τη γένεσει τους και να πάρουμε μέτρα σύντομα» είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα προχωράει όσο πιο γρήγορα της επιτρέπει η διαθεσιμότητα των εμβολίων. «Αν κατάλαβα καλά η κριτική οποία ασκείται συνολικά από την αντιπολίτευση είναι γιατί δεν πάμε πιο γρήγορα. Πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις τις οποίες παραλαμβάνουμε. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα εμβόλια που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι δύο δόσεων. Δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν οι εταιρείες μπορούν να τηρήσουν τις παραδόσεις για τις οποίες έχουν δεσμευθεί» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι σήμερα η Pfizer ενημέρωσε την ΕΕ ότι θα λάβουμε όλοι λιγότερα εμβόλια. «Εάν είχαμε λειτουργήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα προεξοφλώντας ότι θα παραλάβουμε τα εμβόλια της Pfizer θα είχαμε πρόβλημα» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Στην γραφειοκρατία απέδωσε τις καθυστερήσεις της ΕΕ στο ζήτημα της σύναψης συμφωνιών με τις εταιρίες εμβολίων.

«Η ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε στην σύναψη συμφωνιών για τα εμβόλια. Πιέσαμε την Κομισιόν να κινηθεί πιο γρήγορα. Είναι πιο βαρύ και πιο γραφειοκρατικό το σύστημα για την Ευρώπη από ότι είναι για κάθε ανεξάρτητο κράτος όπως είναι οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφέρθηκε και στις φήμες για την Γερμανία και την σύναψη ξεχωριστών συμφωνιών για παροχή εμβολίων.

«Αν υπάρχουν χώρες και αποδειχθεί, οι οποίες έχουν παραβιάσει την ευρωπαϊκή συμφωνία και έχουν αγοράσει ξεχωριστά εμβόλια σε βάρος των υπολοίπων χωρών, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως κατακριτέο και θα καταδικαστεί πολιτικά σε περίπτωση που διαπιστωθεί. Υπάρχει μία φημολογία ότι Γερμανία έχει αγοράσει πρόσθετες δόσεις, είναι κάτι το οποίο ερευνά η ευρωπαϊκή επιτροπή, έχω κάνει σαφή ερώτηση και δεν έχω λάβει απάντηση για το αν αυτό ισχύει, αλλά αν ισχύει θα είναι ένα χτύπημα στην προσπάθεια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Στην κριτική για τα κέντρα εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν έχουμε ανοίξει ακόμα αλλά κέντρα εμβολιασμού γιατί δεν έχουμε εμβόλιο για να τα εφοδιάσουμε. Τα εμβόλια πρέπει να αποθηκεύονται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό καθιστά την εμβολιαστική αλυσίδα πολύ περίπλοκη. Θα δεχτώ ως αντικείμενο μελλοντικής κριτικής την ταχύτητα του εμβολιασμού. Τώρα είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Τέλος απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο, ζήτησε να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις και τις αναπαραγωγές φημών του Διαδικτύου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέες εξαγγελίες Μητσοτάκη: Κάλυψη ενοικίου κατά 80% - Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας

θωρακίΖΩ την υγεία μουΦυσικά προϊόντα περιποίησης με ΓΑΛΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΣ για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.Παίξτε υπεύθυνα στη NetBet . Υποστήριξη 24/7. Διασκεδαστικά παιχνίδια. Παιχνίδια στο Κινητό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δένδιας: Η Ελλάδα σε οποιαδήποτε συζήτηση με οποιαδήποτε χώρα δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο

15 Ιαν 2021 15:44

Θεοδωρίδης για Δανδουλάκη: «Μου έμαθε πολλά πράγματα, ήταν πολύ τρυφερή μαζί μου»!

15 Ιαν 2021 15:40

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στην... Κρήτη! (pic)

15 Ιαν 2021 15:36

«Βόμβα» της Σάλκε με πρωτοκλασάτο άσο του Ολυμπιακού

15 Ιαν 2021 15:30

Εμβόλιο κορονοϊού: «Βόμβα» από την Pfizer - Μειώνει τις παραδόσεις στην Ευρώπη

15 Ιαν 2021 15:29

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνετε αντιπολίτευση με κλισέ - Δεν έχετε ούτε μία πρόταση

15 Ιαν 2021 15:28

Κορονοϊός: Αλαλούμ με τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα

15 Ιαν 2021 15:27

Βαρουφάκης: «Έχετε ξοδέψει το μικρότερο ποσό στην ευρωπαϊκή ένωση για το εθνικό σύστημα υγείας»

15 Ιαν 2021 15:24

MasterChef: "Χείμαρρος" πρώην παίκτης - «Μια μέρα κάποια μέθυσε και έγινε το έλα να δεις»

15 Ιαν 2021 15:15

Πρώην διάδρομος αεροδρομίου έγινε πάρκο αναψυχής στη Σαγκάη

15 Ιαν 2021 15:15

Live η δευτερολογία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια

15 Ιαν 2021 15:13

Πώς θα ξεφορτωθείς το ενοχλητικό προγούλι χωρίς να κάνεις επέμβαση

15 Ιαν 2021 15:12

Συναγερμός στην Κύπρο: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην Αγλαντζιά

15 Ιαν 2021 15:12

Κορονοϊός: Πώς θα ταξιδεύουμε στην μετά-covid εποχή

15 Ιαν 2021 15:08

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που είπε «όχι» ο Ζαγαρίτης

15 Ιαν 2021 15:07

Κύπρος: Την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα κάνει ο Νίκος Αναστασιάδης

15 Ιαν 2021 15:06

Τα 4 ζώδια που μόλις τα βρουν σκούρα, θα σηκώσουν λευκή σημαία!

15 Ιαν 2021 15:01

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων - Πότε πληρώνεται

15 Ιαν 2021 14:59

«Προσωπική υπόθεση» η Πρόνοια για τη Δόμνα Μιχαηλίδου

15 Ιαν 2021 14:54

Master Chef: «Βόμβα» από πρώην παίκτη - Σεξ... στα μπαλκόνια και μεθύσι στο ριάλιτι

15 Ιαν 2021 14:52

Κρήτη: Αρνητής του κορονοϊού γρονθοκόπησε αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου

15 Ιαν 2021 14:50

«Άκυρο» στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Δεν πάω γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν (pic)

15 Ιαν 2021 14:47

Νέα επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Δεν θα σας ζητήσουμε την άδεια για τους S-400»

15 Ιαν 2021 14:45

Τα απίστευτα λόγια του Ben Affleck για την Jennifer Lopez

15 Ιαν 2021 14:40

Ανοίγουν τα κομμωτήρια: Πώς θα μπορείτε να τα επισκεφτείτε

15 Ιαν 2021 14:23

15 Ιαν 2021 14:20

Σφαγή στη ζούγκλα: Παραστρατιωτικοί αποκεφάλισαν 46 ιθαγενείς

15 Ιαν 2021 14:15

Υγιεινή συνταγή για butterbeer smoothie - Πώς θα το φτιάξετε

15 Ιαν 2021 14:14

Ανείπωτη τραγωδία στην Αμαλιάδα: Γιος πάτησε και σκότωσε με ερπυστριοφόρο τον πατέρα του

15 Ιαν 2021 14:09

Ανοίγουν τα καταστήματα: Με click in shop, SMS και περιορισμούς - Όλες οι λεπτομέρειες

15 Ιαν 2021 14:08ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ