ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Τεράστια ευκαιρία το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Σκέρτσος: Τεράστια ευκαιρία το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
IN TIME

Τι είναι το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0; διερωτήθηκε στη εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάκαμψης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος για να απαντήσει ο ίδιος, «είναι ένα συνεκτικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που έχει σαν στόχο να κάνει update στο λειτουργικό της χώρας, στο software και το hardware της Ελλάδας. Για να μιλήσουμε στη γλώσσα των νέων, καθώς αυτό είναι ένα σχέδιο που αφορά πρωτίστως το μέλλον και άρα τους ίδιους, είναι κάτι σαν τις ανανεώσεις που έρχονται κάθε τόσο στις εφαρμογές του κινητού μας για να βελτιώσουν τις αρχικές εργοστασιακές του ρυθμίσεις», ήταν το χαρακτηριστικό παράδειγμα που έφερε.

Ο στόχος είναι, σημείωσε, «να δημιουργήσουμε τη νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας, τη version 2 της Ελλάδας. Και το timing είναι ιδανικό, ακριβώς πάνω στη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον αγώνα της ανεξαρτησίας».

Όπως είπε, το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» με τις 58 μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει, δίνει απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμα αντίστοιχα ερωτήματα με τέσσερις προτεραιότητες: την πράσινη ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και την προώθηση καινοτομίας και βεβαίως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνολογική αναβάθμιση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Και συνέχισε: «Είναι ένα σχέδιο που έχει σαν στόχο να κάνει την Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο πράσινη, πιο ψηφιακή, πιο εξωστρεφή και πιο παραγωγική. Περιλαμβάνει προγράμματα για όλους αλλά και για ομάδες του πληθυσμού που δεν θα περίμενε κανείς να βρει σε ένα τέτοιο σχέδιο».

Κλείνοντας ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε πως «παρουσιάζεται μπροστά μας μία τεράστια ευκαιρία, όχι απλώς να θεραπεύσουμε τις οικονομικές πληγές που προκαλεί και αφήνει πίσω της η πανδημία αλλά να καλύψουμε το χαμένο έδαφος δεκαετιών, να διορθώσουμε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης και εν τέλει να παραδώσουμε μία νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας στη νέα γενιά, την Ελλάδα του μέλλοντος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Κωδικός «ελεγχόμενη αποσυμπίεση»: Οι τελευταίες σκέψεις για εμπόριο, σχολεία, εστίαση