ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άργησαν μόνο δύο μήνες»: Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας

«Άργησαν μόνο δύο μήνες»: Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας
Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι απλά «ασπιρίνη»
Intime News

Ολιγωρία και εσκεμμένη πολιτική επιλογή ως προς τη μη λήψη μέτρων την ώρα που «φούντωνε» στη χώρα μας το τέταρτο κύμα της πανδημίας, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε, χθες, ο Θάνος Πλεύρης είναι απλά «ασπιρίνη», κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου ότι συνεχίζει την ίδια, αναποτελεσματική και παράλογη πολιτική που ακολουθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, με τα γνωστά «τραγικά» αποτελέσματα.

«Χρειάστηκαν μόλις δύο μήνες για να πάρουν χαμπάρι τι συμβαίνει». Αυτό υποστήριξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχολιάζοντας τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πολύ πιθανό πέμπτο κύμα, που όπως όλα δείχνουν, θα προκαλέσει η μετάλλαξη «Όμικρον».

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση σε κάθε φάση της πανδημίας, είναι το να «κυνηγάει την ουρά της», αφού πάντα βρίσκεται τουλάχιστον ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις. Όπως αναφέρουν, πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, επί του θέματος.

Υπενθυμίζουν, μάλιστα, πως παρά τις προειδοποιήσεις του αρχηγού τους, το Μέγαρο Μαξίμου, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, απαντούσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία.

Δύο μήνες αργότερα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι -δυστυχώς- δικαιώθηκε, για όσα έλεγε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, μιλάνε για ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως υπογραμμίζουν, επιχειρούσε να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ακόμα και σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να λάβει μέτρα που είναι ικανά να «αναχαιτίσουν» την διασπορά του ιού. Χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή» τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, χθες, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες είναι:

Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα 150 ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα.

Υποχρεωτικά rapid test με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους, εμβολιασμένους και μη.

Άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στο μέγιστο βαθμό όπου μπορεί να εφαρμοστεί.

Άμεση πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας ή επαγγελματία Υγείας).

Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και ΜΜΜ.

Προετοιμασία με προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές με σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1% που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήριο ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα

Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της εκάστοτε περιοχής.

Άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά, το οποίο έχει παγώσει με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Κάλαντα με μάσκα παντού - Τι ισχύει από σήμερα για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ, εκδηλώσεις

Ο τζιχαντιστής των Πατησίων με τους πολλούς ρόλους και την «οικονομική άνεση»

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο κορονοϊός με βρήκε δύσκολα – Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων