ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας προς ομογενείς στη Βοστώνη: «Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι»

Δένδιας προς ομογενείς στη Βοστώνη: «Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι»
TWITTER.

Ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βοστώνη, συνομίλησε με ομογενείς και Έλληνες υπήκοους που διδάσκουν ή σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Την ανάγκη «να αλλάξουμε, να προσαρμοστούμε, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να αναπτυχθούμε», καθώς «η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι, ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές», επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμήν του, που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες –ως προκεκλημένος των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821– συνδέοντας την παρουσία του με «την τεράστια μεταρρύθμιση που συντελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις με τα Πανεπιστήμια της Βοστώνης».

«Υπάρχουν πολλά που μπορούν να κερδηθούν και να επιτευχθούν από αυτήν τη σύνδεση. Υλοποιούμε αυτό που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Για να το καταφέρουμε αυτό, χρειαζόμαστε νέες ιδέες και βοήθεια. Βοήθεια από τους Έλληνες και τους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι έχουν πετύχει και μπορούν να μεταφέρουν πίσω στην πατρίδα τους, μέρος της επιτυχίας τους», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Θα ήθελα και πάλι να παρακαλέσω να επιστρέψετε στην πατρίδα ένα κομμάτι από την επιτυχία σας, εδώ. Είναι μία εποχή που το χρειαζόμαστε. Πιστεύαμε, ίσως, πριν από λίγα χρόνια ότι ο πλανήτης θα ζήσει εν ειρήνη, αλλά δεν συμβαίνει.

Αντίθετα, έχουμε γυρίσει σε μία πολύ επικίνδυνη εποχή. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού», σχολίασε περαιτέρω, εξαίρωντας εκ νέου τα επιτεύγματα της ελληνικής ομογένειας, όπως και τον ρόλο του Γενικού Προξένου στη Βοστώνη, Συμεώνος Τέγου, «ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα μας εδώ, στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βλέπεις τους συμπατριώτες σου να τα καταφέρνουν, μας κάνει όλους πάρα πολύ υπερήφανους, κάτι λέει για το γενετικό μας υλικό, κάτι λέει για αυτό που είμαστε όλοι μαζί».

Ο Υπουργός Άμυνας παρατήρησε ότι «επίσης, έχουμε μία άλλη τραγική επέτειο, αφού εφέτος είναι τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το ξεχάσουμε. Μιλώντας ειλικρινά, δεν είμαστε καν διατεθειμένοι να το συγχωρήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στα επόμενα χρόνια για να αλλάξουμε την απαράδεκτη κατοχή του 40% της Δημοκρατίας της Κύπρου».

«Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι μου λένε: “Κοίτα, ο χρόνος περνά, δεν μπορείς να αλλάξεις ό,τι έγινε στο παρελθόν”. Αν προερχόμουν από μία διαφορετική χώρα, θα μπορούσα να θεωρήσω ότι αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα. Όμως, όχι, είμαστε Έλληνες.

Περπατάμε πάνω σε αυτήν τη γη και αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Έλληνες και μιλάμε σχεδόν την ίδια γλώσσα για περισσότερα από 3.000 χρόνια. Λοιπόν, έτσι, για εμάς τα πενήντα ή και τα εκατό χρόνια δεν είναι μεγάλη διάρκεια χρόνου, μπορούμε να περιμένουμε. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι να χάσουμε την πίστη μας», τόνισε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βοστώνης, Μεθόδιος, ομογενείς και Έλληνες υπήκοοι που διδάσκουν ή σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Σχετικές ειδήσεις