ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, την οποία είχε συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις οικονομικές εκκρεμότητες των υπουργείων, που συζητήθηκαν στο χθεσινό συμβούλιο υπουργών.

Οι υπουργοί εγκατέλειψαν το Μέγαρο, αρνούμενοι να κάνουν δηλώσεις. «Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο ή διαφορετικό», αρκέστηκε να πει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, Γιάννης Βρούτσης. Οι υπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών συζήτησαν για κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για την πιθανότητα να υπάρχει ελάφρυνση των μέτρων που αφορούν τα οικονομικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε ότι τακτοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι «η τρόικα ήταν αρνητική ως προς τη διατήρηση του επιδόματος γάμου, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων και στο να επικυρώνονται μία-μία οι αποκρατικοποιήσεις των επιχειρήσεων από το Κοινοβούλιο».

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το Euro Working Group που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα και για την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στην αυριανή ομάδα εργασιών.