ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ακύρωση του μνημονίου και γενναίο κούρεμα του χρέους

Τσίπρας: Ακύρωση του μνημονίου και γενναίο κούρεμα του χρέους

«Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο εδώ και καιρό» -

Ο προϋπολογισμός καταδικάζει τη χώρα στην ύφεση

Τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, παρουσιάζει σήμερα ο Α. Τσίπρας σε ομιλία του στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του ζήτησε να ακυρωθεί το Μνημόνιο και να γίνει ένα γενναίο κούρεμα του χρέους.

«Ακύρωση του προγράμματος της ύφεσης και γενναία απομείωση του χρέους, προϋποθέτει η ανάκαμψη, όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε στην ομιλία του πως «το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο εδώ και καιρό, όταν ψηφίστηκε ένα μεσοπρόθεσμο και ένας προϋπολογισμός που καταδικάζει τη χώρα στην ύφεση».

«Η ανάκαμψη προϋποθέτει αλλαγή προτεραιοτήτων στην άσκηση πολιτικής», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του και κατά των Ευρωπαίων, τονίζοντας πως με την απόφαση του Eurogroup, η ευρωπαϊκή ηγεσία ανέστειλε την οριστική και βιώσιμη λύση στην κρίση χρέους της χώρας, παρατείνοντας την αβεβαιότητα.

«Επιτρέπουν σε ανεύθυνες πολιτικές ηγεσίες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα -τις πολιτικές δυνάμεις της σημερινής συγκυβέρνησης- «να κερδοσκοπούν πολιτικά με την επιστροφή στη δραχμή, αποσταθεροποιώντας τη χώρα, αποτρέποντας τις ιδιωτικές επενδύσεις και τορπιλίζοντας την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπονήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση και για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση. «Ένα πολιτικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο και στη βάση του οποίου θα αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση, με τους εταίρους μας».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των παραγωγικών ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά κατά των αποκρατικοποιήσεων φυσικών μονοπωλίων και κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων ή της αύξησης των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών.

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τρίπρας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.