ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για να γλιτώσει 250,80 ευρώ ετησίως, «έκλεβε» ο Λιάπης!

Για να γλιτώσει 250,80 ευρώ ετησίως, «έκλεβε» ο Λιάπης!

Στην πλήρη επιβεβαίωση των δημοσιογραφικών πληροφοριών που ήθελαν το Μιχάλη Λιάπη να αποκρύπτει το συνολικό εμβαδόν της κατοικίας του στο Καρπενήσι προκειμένου να γλυτώσει τα δημοτικά τέλη, προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Δήμου, μετά από τον έκτακτο έλεγχο που διέταξε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, επιβεβαιώνεται ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου του πρώην υπουργού είναι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν μόλις σε 70 τμ.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ανακοίνωσης, ωστόσο, είναι ότι η διαφορά που προκύπτει από τη λαθροχειρία Λιάπη ανέρχεται σε 250,80 ευρώ το χρόνο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου:

«Ο Δήμος Καρπενησίου αποτελεί προϊόν συνένωσης έξι πρώην Δήμων. Αποτελείται από την πόλη του Καρπενησίου, 49 χωριά και δεκάδες οικισμούς.

Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των οικονομικών του νέου Καλλικρατικού Δήμου, της χρηστής διαχείρισης και της εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων, εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί ελέγχους για διασταύρωση στοιχείων, αντιπαραβάλλοντας αφενός το μηχανογραφημένο αρχείο της ΔΕΗ -σύμφωνα με το οποίο γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών- και αφετέρου τις οικοδομικές άδειες των ακινήτων για τη διαπίστωση τυχόν παρεκκλίσεων.

Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται σε στάδια, ανάλογα με το μέγεθος των ακινήτων. Έχοντας ολοκληρώσει τους ελέγχους των ακινήτων τα οποία είναι μεγαλύτερα των 300 τμ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην παρούσα φάση, εξετάζουν ακίνητα που είναι δηλωμένα από 200 έως 300 τμ. Στο τέλος κάθε μήνα, διαβιβάζεται στη ΔΕΗ ηλεκτρονικό αρχείο με όλα τα στοιχεία που πρέπει να διορθωθούν. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι πως συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν προστεθεί 40.000 τμ, τα οποία υπολογίζεται πως αποφέρουν στο Δήμο πάνω από 70.000 ευρώ ετησίως.

sale

Μετά το θέμα που ανέκυψε για το ακίνητο της οικογένειας Λιάπη, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Χωριό, το Τμήμα Εσόδων του Δήμου προέβη σε έκτακτο έλεγχο, κατά παρέκκλιση της παραπάνω διαδικασίας, για τη διαπίστωση τυχόν αποκλίσεων.

Από τον έλεγχο του φακέλου της πολεοδομίας προέκυψε ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν σε 70 τμ, ήτοι προκύπτει μια διαφορά 250,80 ευρώ ετησίως. Ήδη έχει ενημερωθεί η ΔΕΗ, με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, στο οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου. Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις σύννομες διαδικασίες και θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών».

Με άλλα λόγια, για να εξοικονομήσει το ένα δέκατο του εισιτηρίου που πλήρωσε για το ταξίδι στη Μαλαισία, ο κ. Λιάπης φέρεται να μη δίστασε να «κλέβει» το δήμο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Αν και το καλύτερο ερώτημα είναι, τί κόστος έχει η αξιοπρέπεια;

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννης για Λιάπη: Αν έκανε παρατυπία, θα τη φάει κατακούτελα

Έφυγε ξανά από την Ελλάδα ο Μιχάλης Λιάπης

Νέες αποκαλύψεις για το σαλέ του Μιχάλη Λιάπη

Συνεχίζεται η «θύελλα» γύρω από το αρχοντικό του Μιχάλη Λιάπη

Σάλος για την κατοικία Λιάπη στην Ευρυτανία

Απάντηση θείας του Λιάπη μέσω δικηγόρου για το σπίτι στην Ευρυτανία

Πρωταγωνιστής σε νέο σκάνδαλο ο Μιχάλης Λιάπης;