ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Σήμερα η ανοικτή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μέσω Twitter

Εκλογές 2015: Σήμερα η ανοικτή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μέσω Twitter

Μέσω της ιστοσελίδας της «Αυγής» (avgi.gr) θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη (14/01/2015), στις 20:00 το απόγευμα, ο «διαδικτυακός διάλογος» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει από την Κουμουνδούρου, οι πολίτες θα θέτουν τα ερωτήματά τους δημόσια, μέσω Τwitter χρησιμοποιώντας ένα ενδεικτικό hashtag και ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντάει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση που θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα της «Αυγής».

Τα ερωτήματα για λόγους τεχνικούς και πρακτικούς θα συγκεντρώνονται μέσω Twitter και μόνο. Η συνέντευξη θα διαρκέσει μέχρι τις 21:15 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που τον Γενάρη του 2008, ως υποψήφιος τότε για την Προεδρία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, συμμετείχε σε μια ανάλογη ανοικτή συζήτηση καλεσμένος από bloggers, συμβάλλοντας έτσι δημιουργικά στην αναζήτηση νέων μορφών άσκησης της πολιτικής με επίκεντρο τον πολίτη.

Με αυτό τον τρόπο σηματοδότησε και το πλαίσιο της χρήσης της τεχνολογίας και των Νέων Μέσων ως αναγκαίων εργαλείων για την εμβάθυνση του δημοσίου διαλόγου και της ίδιας της δημοκρατίας.

Τη συζήτηση θα συντονίζουν πολίτες, γνωστοί από τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs, ενώ τις ερωτήσεις που θα καταφθάνουν μέσω Τwitter θα ομαδοποιεί και θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα ευρεία ομάδα πολιτών διαφορετικών πολιτικών απόψεων που έχουν προσκληθεί από την «Αυγή» ειδικά για την διαδικτυακή αυτή συνέντευξη.

H ομάδα αυτή αποτελείται από τους Γιάννη Μπογιόπουλο @yboyio (που έχει το ρόλο του συντονιστή της ομάδας), Φώτη Κόλλια @fotisk, Στράτο Σαφιολέα @stratosathens, Σώτο Μητρόγλου @sotomi, Γαλαξιάρχη @galaxyarchis, Jaquou Utopie @Jaquoutopie και Δολερό @doleross, ενώ τον συνολικό συντονισμό της εκδήλωσης έχουν οι Μιχάλης Παναγιωτάκης @talws, Ματθαίος Τσιμιτάκης @tsimitakis και Αποστόλης Καπαρουδάκης @O_Kanalarhis.

Το hashtag της συζήτησης θα ανακοινωθεί στις 18:00 το απόγευμα και αμέσως η παραπάνω ομάδα θα αρχίσει να συγκεντρώνει τις ερωτήσεις που θα καταφθάνουν, να τις ταξινομεί ανά κατηγορίες (πχ. οικονομικού ενδιαφέροντος, ερωτήσεις που αφορούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κτλ) και να επιλέγει τα χαρακτηριστικότερα tweets από την κάθε κατηγορία στα οποία θα καλείται να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

tsipras live

Το επιτελείο που συντονίζει την καμπάνια

Ο Τάσος Κορωνάκης συντονίζει την όλη επιχείρηση επικοινωνίας και την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και να συνεργάζεται με μια σειρά από εταιρείες, κομματικά στελέχη και εθελοντές. Συνυπεύθυνοι για την καμπάνια είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

Επικεφαλής της digital εκστρατείας είναι ο Ηλίας Χρονόπουλος, γραμματέας της νεολαίας ο οποίος συνεργάζεται με μια τα μέλη ευρείας ομάδας στελεχών.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με μια σειρά επαγγελματιών, αλλά και με ερασιτέχνες εθελοντές που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες σε δημιουργικό – διαφήμιση και συντονισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι των media κάνει χρήση των υπηρεσιών της BGM, ενώ εταιρεία παραγωγής στα τηλεοπτικά σποτάκια του κόμματος είναι η Feel Me χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο μηχανισμός και τα μέλη του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος δεν συνεργάζονται και με άλλες εταιρείες ή σκηνοθέτες.

Στο κομμάτι του digital ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει δική του ομάδα και χρησιμοποιεί, παράλληλα, συμβουλευτικά την minimedia.

Ο κώδικας ενσωμάτωσης του livestream θα διατεθεί πριν την συνέντευξη από το avgi.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Πόση άδεια δικαιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Με τα «ΘΑ» δεν χόρτασε κανείς κύριε πρωθυπουργέ

Τσίπρας: Αυτοδυναμία ή μνημόνιο...

Σχετικές ειδήσεις