ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκή Ομάδα Πρασίνων: «Αναγκαία αλλαγή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Ευρωπαϊκή Ομάδα Πρασίνων: «Αναγκαία αλλαγή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων, Μόνικα Φρασόνι και Ρέινχαρντ Μπουτικόφερ, σε κοινή δήλωσή τους, που εξέδωσαν τη Δευτέρα (27/1) από τις Βρυξέλλες, τονίζουν, ότι ο Ελληνικός λαός χάρισε μια αποφασιστική νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας την «αναγκαία» αλλαγή στη χώρα.

"Η πολιτική λιτότητας που άδικα βάραινε το μέσο Έλληνα πολίτη και ειδικότερα τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού πρέπει να σταματήσει" αναφέρουν στη δήλωσή τους οι επικεφαλής των Πρασίνων. Στην ίδια ανακοίνωση, η Μ. Φρασόνι και ο Ρ. Μπουτικόφερ επισημαίνουν, ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί σε μη βιώσιμα επίπεδα και υποστηρίζουν, ότι μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους.

Εξάλλου, οι επικεφαλής των Πρασίνων, τονίζουν ότι στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η Ευρωπαϊκή Ομάδα των Πρασίνων τονίζει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει πως δεν επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη και θέλει να βρει μια κοινή προσέγγιση με τους Ευρωπαίους εταίρους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

"Πιστεύουμε, ότι αυτές οι εκλογές θα βοηθήσουν στην αλλαγή της κατεύθυνσης της ΕΕ", καταλήγει η Ευρωπαϊκή Ομάδα των Πρασίνων.

Τέλος, οι επικεφαλής των Πρασίνων συγχαίρουν τον υποψήφιο από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργο Δημαρά, που εξελέγη με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις