ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aρχίζουν (ξανά) τα όργανα στη Ν.Δ. - Ντόρα, Δένδιας, καραμανλικοί θέτουν πάλι θέμα ηγεσίας!

Aρχίζουν (ξανά) τα όργανα στη Ν.Δ. - Ντόρα, Δένδιας, καραμανλικοί θέτουν πάλι θέμα ηγεσίας!

Τεταμένο ήταν το κλίμα στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού το βράδυ της Τετάρτης (06/05/2015), όταν άρχισε να διαφαίνεται ότι πλέον μια συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των εταίρων είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΤΑΙΡΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ...

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά κυριαρχούσαν ο εκνευρισμός και η ανησυχία για τις αμέσως επόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Αντιλαμβάνονται –και αυτό το θέμα κυριάρχησε στις συζητήσεις που έγιναν- αυτό ακριβώς που έχουμε εδώ και μέρες επισημάνει:

- Αν η συμφωνία κυβέρνησης και εταίρων οριστικοποιηθεί, τότε απελευθερώνονται στη Ν.Δ. οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας, που είχαν ανασταλεί με πρωτοβουλία του Κ. Καραμανλή το Φλεβάρη.

Τότε πράγματι ο ιστορικός ηγέτης της Ν.Δ. είχε παρέμβει σε στελέχη τα οποία ζητούσαν επιτακτικά συνέδριο με θέμα ακόμα και την αλλαγή ηγεσίας (Ντόρα, Δένδια, Μαριέττα Γιαννάκου, Στυλιανίδη, Βλάχο, Μεϊμαράκη και άλλους).

Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι σε μια περίοδο κρίσιμη και ρευστή θα ήταν λάθος να απειληθεί ακόμα και με διάσπαση η παράταξη.

Τα στελέχη τον εισάκουσαν και η έντονη εσωστρέφεια στη Ν.Δ. σταμάτησε.

Σταμάτησε μεν, αλλά αυτό δεν το εισέπραξε σωστά ο νυν αρχηγός του κόμματος. Εξέλαβε ως αδυναμία αυτή την αναστολή των διεργασιών που βρίσκονταν τότε σε εξέλιξη.

Και αντί, όπως του είχε εισηγηθεί τότε ο Κ. Καραμανλής, να οργανώσει ένα συνέδριο για την πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα του κόμματος, περιορίστηκε σε ανοίγματα σε στελέχη σαν τον Κυρ. Μητσοτάκη και ανήγγειλε μια πλήρως ελεγχόμενη και άνευ ουσιαστικής σημασίας συνδιάσκεψη.

Τώρα, που η συμφωνία κυβέρνησης –εταίρων φαίνεται να είναι πολύ κοντά, τα σενάρια της «αριστερής παρένθεσης», στα οποία είχαν επενδύσει και ο Αντ. Σαμαράς και ο Β. Βενιζέλος, τελειώνουν οριστικά.

Οι δύο τέως κυβερνητικοί συνεταίροι βρίσκονται –κυριολεκτικά- σε πολιτικό κενό. Κι ενώ ο Βενιζέλος έχει (αναγκαστεί να) προαναγγείλει την αποχώρησή του απ’ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς δείχνει παρόλα αυτά να θέλει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του, αλλά οι εξελίξεις ανοίγουν ξανά διαδικασίες διαδοχής!

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι στελέχη σαν την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Ν. Δένδια, τον Β. Μεϊμαράκη, καραμανλικά στελέχη σαν τον Στυλιανίδη, τον Βλάχο, το Νικ. Κακλαμάνη, τον Αντώναρο είναι πλέον αποφασισμένα να ανοίξουν το θέμα-ταμπού για τον Σαμαρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σε αυτή την αντίληψη κινούνται και στελέχη της νεότερης γενιάς, όπως οι περιφερειάρχες Τζιτζικώστας και Μπακογιάννης, ενώ και ο γραμματέας του κόμματος Παπαμιμίκος δεν δείχνει διάθεση να συνεχίζει να στηρίζει μια ηγετική ομάδα φθαρμένη πέριξ του Σαμαρά (Άδωνης, Βορίδης, Ασημακοπούλου, Σταμάτης, Λαζαρίδης και λίγοι ακόμα…).

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι ορισμένοι απ’ τους προαναφερθέντες έχουν ήδη τηλεφωνήσει στον Κ. Καραμανλή, έχουν ζητήσει συνάντηση μαζί του και έχουν ξεκινήσει συναντήσεις ‘συντονισμού» των κινήσεών τους.

Ενώ πλην των υπογραφών των πρώην βουλευτών (που, όπως σας έχουμε ενημερώσει ζητούν συνέδριο), έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών και από νυν βουλευτές αλλά και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, με το ίδιο αίτημα!

Όλα δείχνουν, πως ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Και οι πρωτοβουλίες αυτές αντικειμενικά ενισχύονται από δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Ν.Δ. να καταβαραθρώνεται υπό την ηγεσία Σαμαρά, χωρίς αυτή η τάση να σταματά…

Σχετικές ειδήσεις